Diari La Veu del País Valencià
L’Advocacia de l’Estat recorre contra l’exhibició de la bandera republicana a Silla i Sagunt

L’Advocacia de l’Estat, en representació de la Delegació de Govern al País Valencià, ha recorregut davant un jutjat de València contra l’actuació dels ajuntaments de Sagunt i Silla d’exhibir la bandera republicana a la balconada municipal. L’Advocacia considera que el procediment no s’ajusta a dret i per això sol·licita que es prenguen mesures cautelars i se suspenga l’actuació de tots dos consistoris.

Segons el recurs presentat per l’Advocacia, la utilització d’una bandera no constitucional “vulneraria el principi de neutralitat i objectivitat que ha de regir tota activitat d’una administració pública”, especialment si s’utilitza un edifici municipal “per a l’exhibició d’una bandera que reflecteix una determinada ideologia que xoca amb el que disposa la Constitució, que proclama que la forma política de l’Estat és la monarquia parlamentària”. En aquest sentit, considera que es difumina o es perd “el caràcter neutral i objectiu que, com a institució pública, ha de presidir i guiar l’actuació municipal”.

La Delegació de Govern ha enviat aquesta mateixa setmana un comunicat als ajuntaments en què recordava la normativa per la qual es regula l’ús de la bandera d’Espanya i el d’altres banderes i ensenyes. No obstant això, els consistoris de Sagunt i Silla exhibeixen des de primera hora del matí una bandera de la República.

Comparteix

Icona de pantalla completa