Diari La Veu del País Valencià
Cita obligada amb el teatre amateur a la XV Mostra ‘Vila de Cocentaina’
RedactaVeu / Cocentaina.

Aquest ambiciós projecte s’inicià l’any 2000, per iniciativa del grup Teló Teatre, il·lusionat per donar a conèixer el teatre amateur que es feia al País Valencià. I, a poc a poc, any rere any, el mes de febrer s’ha convertit en cita obligada per als enamorats del teatre, tant de Cocentaina com de tota la comarca.

En aquesta edició, marcada per la crisi i el dubte, fins a última hora, de si podria celebrar-se, s’han presentat més de vint obres, de les quals se n’han seleccionat dues.

Començaran el dia 1, amb l’obra El mussol i la gata, de Bill Manhoff, Grup Àgora de Carcaixent. Es tracta de la versió en valencià de l’obra La gatita y el búho, la història d’amor de dos éssers fracassats. Ella, una prostituta que voldria ser actiu; ell, un dependent que voldria ser escriptor. Els dos viuen al mateix edifici d’una gran ciutat. Una comèdia per a reflexionar sobre la importància d’acceptar la realitat pròpia i la de l’altre, per tal de ser feliços

El dissabte dia 8 tindrem Hereus. Un per tu, dos per mi, representada pel Grup Pla i Revés d’Altea. Una comèdia en la qual dos germans apleguen a la conclusió, per diferents camins, que cadascú d’ells té més dret que l’altre a quedar-se amb una herència que no acaba d’arribar. Una situació real que ens farà riure però, també, pensar.

Hereus. Un per tu, dos per mi
I com a cloenda, el dia 22 de febrer, Teló Teatre pesentarà La Fundación está entre tinieblas de Fermín Cabal i Pedro Almodóvar, dirigida per Paco Insa. Aquesta obra fou adaptada al teatre per Fermín Cabal, sobre una pel·lícula de Pedro Almodóvar. Una comèdia negra, en la línia del director manxec, és a dir: divertida, irreverent, cridanera, dramàtica i, sobretot, sorprenent, on una aspirant a cantant, després de morir el seu nuvi per sobredosi, entra a viure en un convent molt peculiar, ja que hi viuen unes monges esperpèntiques i excèntriques, amb noms tan especials com ‘Sor Víbora’ o ‘Sor Rata’.

Totes les representacions tindran lloc a les 20:30 hores al Centre Cultural El Teular. I les entrades estaran a la venda de dimecres a divendres de 17 a 20 hores en les taquilles del Centre Cultural El Teular i el mateix dissabte abans de la representació.

Comparteix

Icona de pantalla completa