Diari La Veu del País Valencià
Sueca tornarà a ser referència de la intervenció socioeducativa

La localitat acollirà el pròxim 27 d’abril la Xa edició de les Jornades Socioeducatives de Sueca

Un any més, el Gabinet Psicopedagògic Municipal de l’Ajuntament de Sueca, en col·laboració amb la Regidoria d’Educació, ha organitzat les Jornades Socioeducatives, una iniciativa plenament consolidada a la ciutat referent en l’àmbit de l’educació, que arriba enguany a la seua X edició, amb el títol “Emocions i sentiments des de la neurociència. El model dialògic de resolució de conflictes”. La jornada se celebrarà el pròxim dijous 27 d’abril, al Centre Municipal Bernat i Baldoví.

Com en anteriors edicions, les jornades van dirigides als professors/res, psicòlegs, orientadors/es etc. però també a les famílies, als pares/mares implicats en el funcionament dels centres educatius, APAMAS, Consells Escolars, etc.

La convocatòria ha tingut una resposta molt bona, i a hores d’ara ja hi ha 460 inscripcions formalitzades. Cal destacar l’assistència d’uns 180 professor/es de Col·legis i Instituts de diferents localitats d’arreu del territori valencià.

La Jornada es desenvoluparà segons el següent programa:

18-18:30 hores

Acreditació dels assistents i entrega de documentació.

18:30 hores

Benvinguda als assistents a càrrec de:

Raquel Tamarit Iranzo. Alcaldessa de Sueca.

Inauguració de les Jornades a càrrec de:

Vicent Marzà Ibañez. Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport

(Pendent de confirmació).

Presenta: Carles Vendrell Carbó. Psicòleg de l’Ajuntament de Sueca

19 hores

Ponència marc de les Jornades:

“Emocions i sentiments des de la neurociència. El model dialògic de resolució de conflictes per a un desenvolupament lliure de violència”.

A càrrec de:

Dra. Sandra Racionero Plaza (Investigadora Ramón y Cajal. Laboratori de Neurociència Humana. Universitat Loyola Andalucia

Presenta: Vicent Baldoví Martines. Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sueca.

En la seua ponència, la Dra. Sandra Racionero Plaza parlarà de les investigacions en neurociència que evidencien la importància dels sentiments i la seua relació amb la cognició i la memòria.

A més, plantejarà com el model dialògic de prevenció i resolució de conflictes, incloses les intervencions de socialització preventiva de la violència de gènere, suposen entorns i experiències per a totes les xiquetes, xiquets i joves que asseguren estímuls beneficiosos per al desenvolupament cerebral i per a la salut mental i física.

Sandra Racionero té un doble doctorat per la Universitat de Wisconsin-Madison (USA), en Psicologia i Currículum, i és l’única europea que ha rebut la distinció “Academic Achievement Award” (2011); es co-editora de l’International Journal of Educational Psychology, i és membre activa de societats com la Psychonomic Society, la Cognitive Neuroscience Society i la Federation of European Neuroscience Societies.

Comparteix

Icona de pantalla completa