Diari La Veu del País Valencià
Puig transmet a De la Serna que els PGE maltracten la Comunitat

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha reunit amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per a traslladar-li el parer del seu govern i de la societat valenciana respecte a uns pressupostos que “maltracten la Comunitat”. El responsable estatal d’Infraestructures li ha respost que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) nàixen per a un “període curt” i que són “més realistes”.

“L’informe de la Intervenció diu que dels pressupostos del 2015 sols es va executar un 30% de la inversió prevista. No és que s’haja pressupostat poc, és que durant el govern de Rajoy mai s’ha superat el 50% d’execució”, ha argumentat Puig. El president ha explicat que, durant la trobada, ha traslladat les posicions “clares del Consell”. “No compartim en absolut eixe pressupost, perquè ens porta al pitjor escenari dels darrers anys. No podem continuar amb eixe còctel nefast que significa infrafinançament i infrainversions; això està arrossegant pèrdues de la recuperació de l’economia valenciana”, ha lamentat Puig.

El president ha recordat que aquest diagnòstic també el comparteixen entitats privades i ha destacat l’informe del BBVA, on s’indica que el País Valencià ha perdut mig punt per la falta d’inversió pública en l’últim any. “Els motors públics estan gripats per l’infrafinançament i el deute; i el motor del govern central ens discrimina perquè no inverteix”, ha insistit el cap del Consell davant dels periodistes.

Puig també ha explicat al ministre que, des dels últims 30 anys, els valencians han sofert una pèrdua de poder adquisitiu respecte a la mitjana estatal. A més, ha reivindicat el treball que s’està fent des del seu executiu perquè es comprenga la situació del País Valencià. Finalment, ha anunciat que, a finals de mes, entre els dies 26 i 27, es produirà una nova reunió amb De la Serna per a replanificar les infraestructures al territori valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa