Diari La Veu del País Valencià
Blanco: EUPV està absolutament compromesa amb la derrota del PP”

AraMultimèdia / Rafa Cerdà M. / Alcoi.

AraMultimèdia ha entrevistat Ignacio Blanco, Diputat a les Corts Valencianes i portaveu de la Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià. Ha tractat temes locals i comarcals, com els jutjats, el projecte de La Canal o el tren Alcoi – Xàtiva, i també d’altres com el tancament de Canal 9, la gestió de Fabra o el possible futur tripartit.

Respecte als temes locals, parlant dels jutjats, Blanco ha destacat que “la solució és un canvi d’ubicació o una remodelació que ha d’assumir la Generalitat que és la que té les competències i va pensar que l’Ajuntament li regalaria un edifici”. També ha recordat que al mes de juny el conseller Castellano va anunciar una remodelació i encara no se sap res.

El Diputat d’EUPV ha insistit en què “anem a actuar en totes les instàncies perquè entenem que ací hi ha una operació especulativa que posa en risc el nostre territori”, referint-se al projecte de La Canal.

Blanco també ha parlat clar al voltant del tren Alcoi-Xàtiva, “no hi ha voluntat política, quan la inversió és molt menor que en altres projectes per als que no hi ha demanda com l’Ave a Castelló, fa falta una inversió que no veiem mai als pressupostos, anem a reivindicar una inversió que és bàsica”.

En clau autonòmica, ha ressaltat que “cal tindre uns mitjans de comunicació públics, per a la protecció i promoció de la nostra cultura, ara hem perdut els mitjans en la nostra llengua, tenim un panorama audiovisual propi del franquisme”.

També i en relació als cas de Burgos ha explicat que “les polítiques tant del PP com abans del PSOE beneficien uns pocs i perjudiquen la majoria, i ara la gent està despertant i la ciutadania se n’adona que ha d’unir-se i reivindicar els seus drets”.

Finalment, parlant de l’actual govern del PP a la Generalitat, “pense i sent que és una absoluta vergonya la manera en què han gastat els diners de tots per a beneficis privats”.

En clau de futur ha estat clar: “Esquerra Unida està absolutament compromesa amb la derrota del Partit Popular i amb el canvi de Govern de la Generalitat Valenciana, un altra cosa és la fórmula, EUPV no ha assumit que siga una força minoritària que vaja a donar el govern al Partit Socialista, quan la ciutadania parle, i si el PP no té majoria absoluta, ni pot governar amb UPyD, Esquerra Unida estudiarà la manera de fer més efectiu l’acord entre les forces de progrés, si amb un acord de govern o de legislatura”.

Entrevista Ignasi Blanco from ARAMULTIMEDIA TV on Vimeo.

Comparteix

Icona de pantalla completa