Toni Cuquerella (@cuquerella) / Comarcàlia.info / Xàtiva.

Malgrat que totes les parts han insistit durant els dos últims dies en què les dues joves inserides en una granota cenyida que promocionaven a Fitur un local d’oci de Gandia no tenien res a veure amb el muntatge de l’Ajuntament, la seua imatge ha quedat associada a la ciutat indubtablement. I si l’alcalde, Arturo Torró, no estava al corrent d’aquesta delegació de la discoteca, hauria d’haver-ho estat, perquè de certa manera abunda en una imatge de vulgaritat i masclisme amb la qual ja va ser empastifada la històrica ciutat valenciana.

La revolada va ser tal que fins i tot el president de la Generalitat va haver de fugir de la imatge que donaven les joves, però pel camí del rebuig Alberto Fabra sembla que va voler ser un cavaller i va afirmar que les xiques eren “precioses”. No va ser aquesta la forma més afortunada per a fugir del tint masclista que oferia l’estratègia comercial de les hostesses.

Però la imatge de l’alcalde ‘popular’ de Gandia també es va veure afectada fa ara un any aproximadament quan un mitjà local va difondre una fotografia de l’alcalde fent el discurs de la ‘Crida’ de falles des de la balconada de l’Ajuntament, i amb una jove agenollada darrere d’ell fent-li d’apuntadora. Aquesta difusió va ser qualificada de “humiliant” per l’Ajuntament, respecte dels dos protagonistes de la fotografia; però des del mitjà es va rebutjar la interpretació que feia l’Ajuntament, i per extensió totes aquelles persones que ho llegiren de la mateixa manera per les xarxes socials. No obstant açò, entre les afirmacions masclistes per excel·lència trobem aquesta, respecte a la nit electoral dels últims comicis estatals: “Us espere el dia 20 a la nit a València, xampany i dones”. D’aquesta forma tan eufòrica s’expressava l’alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, durant un míting del PP davant l’aclaparadora victòria que s’albirava; la matisació posterior “les nostres, clar”, no va llevar ferro a l’assumpte, perquè mantenia la imatge d’objecte únicament sexual de les dones.

Tanmateix, Rus tampoc és nou en aquestes aventures, i en l’acte de presentació de la seua candidatura per a l’alcaldia de Xàtiva no va dubtar a contractar a quatre “go-gos”, tres xiques i un xic, que enfundats amb poca i cenyida roba blava PP ballaven una versió discotequera de l’himne del partit. Era una nova operació de màrqueting xaró, com la de la discoteca de Gandia.

Precisament Rus –molt proper a Torró- també ha sigut un dels polítics ‘populars’ que dimecres no va dubtar a fotografiar-se juntament amb les polèmiques hostesses, va posar orgullós i somrient. Sabia que aquestes eren una atracció en Fitur, com moltes altres dels diferents països i ciutats, però aquestes estaven associades a la seua terra i calia aprofitar-ho. Es va parlar de Gandia i es va parlar de la Comunitat Valenciana, perquè es va parlar de la imatge que oferien les hostesses, i va ser un fiasco. Les joves el dijous ja no van aparèixer, encara que dubte que ningú haja escarmentat en el màrqueting políticoturístic.

Comparteix

Icona de pantalla completa