Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Almussafes inicia el primer Pla d’Ocupació Local de 2017

Vint veïns de la població treballen des del passat 27 de març i durant quatre mesos en diversos departaments de l’administració municipal

Enguany es desenrotllaran tres projectes idèntics, amb els quals es donarà una oportunitat laboral a un total de 60 almussafenys en desocupació

Els pressupostos per a este exercici arrepleguen una inversió pròxima als 400.000 euros per al desenrotllament d’esta iniciativa

Dilluns passat 27 de març van començar en els seus nous llocs de treball els 20 seleccionats per l’Ajuntament d’Almussafes per a participar en el primer Pla d’Ocupació Local (POL) del consistori per al 2017. En total, enguany es desenrotllaran 3 plans idèntics, de quatre mesos de duració cada u, amb la qual cosa al final de l’exercici s’haurà donat treball a través d’este programa a 60 almussafenys en desocupació. En esta ocasió, es tracta de 3 llocs de conserge, 2 d’obrer oficial de primera, 2 d’obrer oficial de segona i 1 de peó de la construcció, així com 8 peons de neteja, 2 de jardineria, 1 auxiliar administratiu i 1 pintor oficial de primera. El consistori inverteix en estos tres plans d’ocupació prop de 400.000 euros, amb càrrec íntegre a fons propis.

Després de l’èxit registrat amb la seua posada en marxa el passat 2016, els Plans d’Ocupació Local impulsats per l’Ajuntament d’Almussafes continuen sent una de les principals apostes de l’equip de govern en matèria de lluita contra la desocupació. De fet, per a l’actual exercici s’ha establert que siguen tres i no dos les edicions que es duguen a terme, ampliant d’esta manera el nombre de beneficiaris i la inversió total disponible per a fer-les possibles, que enguany ascendeix a prop de 400.000 euros, amb càrrec íntegre als comptes municipals.

“Hem de seguir en esta línia perquè, d’una banda, contribuïm a alleugerir els durs moments econòmics pels que travessen moltes famílies i, d’un altre, permetem un millor funcionament de l’administració local”, destaca el president de la corporació municipal i regidor d’Ocupació de l’Ajuntament d’Almussafes, Toni González, el qual va recordar durant la presentació pública dels Plans d’Ocupació locals de 2017, el passat 24 de gener, que preveu la continuïtat dels mateixos fins el 2019, “any en què entre 250 i 300 veïns hauran aconseguit participar en el programa”.

Incorporació

El passat 27 de març, i després del període de presentació de sol·licituds i la posterior baremació, van començar a treballar en els llocs assignats els primers 20 participants d’enguany els que, com succeirà amb els altres dos plans previstos per al 2017, desenrotllaran la seua labor en distints departaments municipals durant els pròxims quatre mesos, amb una jornada laboral de 30 hores setmanals.

Concretament, s’han cobert 3 llocs de conserge, 2 d’obrer oficial de primera, 2 d’obrer oficial de segona i 1 de peó de la construcció. També han començat a treballar en el marc d’este pla 8 peons de neteja, 2 de jardineria, 1 auxiliar administratiu i 1 pintor oficial de primera. Tots ells reforçaran el treball desenrotllat pels distints departaments de l’Ajuntament.

Requisits

Els principals requisits establerts en les bases per a participar en la selecció eren l’empadronament a Almussafes, almenys durant un període mínim d’1 any, a més de trobar-se en situació legal de desocupació o bé tractar-se de treballadors que la jornada de laboral fóra igual o inferior a 20 hores setmanals. La principal novetat incorporada quant a la participació és que no existien límits per qüestió d’edat, encara que sí que s’ha aplicat una discriminació positiva a aquells candidats que siguen menors de 25 anys o majors de 45 anys, “per enfrontar-se estos dos col·lectius a més dificultats a l’hora d’incorporar-se al mercat de treball”, va destacar l’alcalde, Toni González, durant l’exposició pública del POL.

Comparteix

Icona de pantalla completa