Diari La Veu del País Valencià
Els gladiadors i les centúries romanes prenen Sagunt

El Teatre Romà de Sagunt tornarà a la seu època “més esplèndida”, així ho ha assegurat Ruth Villar, presidenta de Saguntum Civitas, qui ha presentat juntament amb l’alcalde de la localitat, Quico Fernández, el primer festival de recreacions històriques d’aquestes característiques de l’Estat. Saguntum Invicta tindrà lloc entre el 28 i el 30 d’abril, uns dies en què els gladiadors i les centúries romanes prendran els carrers de la vila del Camp de Morvedre.

El festival, pioner a l’Estat, farà una recreació històrica de l’època imperial de Sagunt i parteix d’una idea de la comissió cívica del Consell Assessor de Patrimoni de la Humanitat de l’Ajuntament de Sagunt, que està promovent la candidatura de la ciutat per a obtenir l’anhelada declaració de la UNESCO. Saguntum Civitas està integrat per veïns de la localitat i aplega persones de tota la comarca.

Divendres 28, a les 20 hores, començarà el festival amb una pompa romana que eixirà de l’ajuntament per a recórrer el camí Reial i el carrer dels Horts i que acabarà al Teatre Romà amb la participació dels grups Tarraco Ludus, Ludus Augusta de Saragossa, Cohors III Lucensium de Lugo, l’Associació Napoleònica de València i el club de lluita del Camp de Morvedre, així com Saguntum Civitas. En conjunt, un seguit de participants que sumen 150 persones disposades a tornar el poble a la seua època imperial.

Sagunt tornarà a la seua època més esplèndida amb el festival de recreació històrica

L’endemà, dissabte 29, a les 18 hores, la plaça Major acollirà una pompa que acabarà al Teatre Romà a les 19 hores. Seguidament, continuaran els Ludus, que mostraran l’esplendor de Sagunt amb la recreació de la població civil de l’època, la militar i legionària, amb gladiadors, magistrats, el governador, patricis i esclaus. Diumenge, a partir de les 11 hores, es repetirà la Pompa i els Ludus tornaran al Teatre Romà per a plasmar de nou les batalles “guanyades i perdudes” per les quals va passar Sagunt, com destacava l’alcalde Quico Fernández, qui afegia que, malgrat això, totes les batalles s’han passat “amb dignitat”.

Des del col·lectiu Saguntum Civitas s’ha animat a participar en un festival que pretén aconseguir el reconeixement de la UNESCO i omplir la ciutat de romans en la recreació de la que fou la seua època “més esplèndida”, ha conclòs Ruth Villar.

Comparteix

Icona de pantalla completa