Diari La Veu del País Valencià
Toni Gaspar: Ni oferisc sous ni repartisc càrrecs”
Europa Press / València

El també alcalde de Faura i diputat provincial, en una entrevista a Europa Press, ha assegurat que té “molt bones sensacions de participació” en les primàries, en les quals es triarà al candidat socialista a la Presidència de la Generalitat. No obstant açò, creu que el partit “ha d’estrènyer una miqueta més per a explicar a la societat que hem obert una porta que era únicament per als militants”.

En la seua opinió, “si al final no ve a col·laborar amb nosaltres moltíssima gent, serà un mal senyal”. Per contra, “si hi ha molta gent i el procés és impecable, el partit realment haurà fet el seu treball i serà una llançadora”, ha subratllat. D’aquesta manera, ha ressaltat que “haurem fet el que hem dit d’una manera exemplar”, i ha manifestat que la gent “s’ha cansat de les paraules, vol fets”.

Toni Gaspar ha assenyalat que s’ha “tirat a la piscina” perquè ha vist que “hi havia suficient aigua”, ha negat que el seu siga “un projecte personal”. Ha indicat que aquests casos “s’arreglen molt ràpid, demanes un càrrec en el partit i ja està”, i ha manifestat que “en açò tenim experts en el nostre partit”.

Preguntat per la decisió del portaveu i sotssecretari del PSPV, Francesc Romeu, de finalment no presentar-se a les primàries, ha respost que “potser és aquest concepte” i, per contra, ha ressaltat que ell no dóna suport al “mercantilisme” de la política i els partits. També ha criticat la divisió en “famílies” del PSPV, la qual cosa considera que és ‘un llast’ per al partit”.

Gaspar ha insistit que la seua campanya de primàries es va a centrar en “les persones” i, respecte als punts febles de l’actual direcció del PSPV, ha assenyalat que “cal parlar molt més clar”.

Així, ha indicat que quan s’aborda el tema del finançament cal evitar els “tecnicismes” i dir a la gent: “Sense diners és impossible fer polítiques i la Comunitat Valenciana rep per a les bàsiques el 80 per cent del cost i açò és injust”. “Cal parlar perquè ho entenga la gent”, ha reiterat el socialista, i ha lamentat que en ocasions es fan discursos “quasi teològics”.

D’altra banda, l’aspirant a les primàries ha explicat que ha delegat les seues funcions de l’Alcaldia de Faura durant aquest procés per “coherència” i perquè no creu “en els superhomes ni en les superdones”. “Som persones i cal fer el que fem de la millor forma possible”, ha indicat.

Divisió de càrrecs

Respecte a la divisió de càrrecs en el PSPV al no coincidir el secretari general, el portaveu del grup socialista en les Corts i potser tampoc el candidat, s’ha mostrat convençut que “el partit sabrà gestionar açò de la millor manera possible”. Al seu judici, “el que tenim davant és que cal acabar per fi amb el règim de 20 anys del PP, que només ens ha portat al desastre econòmic, material i anímic”.

Ha assenyalat que quan el dia 9 de març es proclame al “vencedor” de les primàries deixarà d’haver-hi “dos equips” i, si perd, quedarà “a la disposició del partit per a tot; per a enganxar cartells, per a obrir la seu o per a ser interventor”.

En cas que guanye les primàries i les pròximes eleccions autonòmiques, ha asseverat que la seua primera mesura serà “escoltar” perquè “fa molt temps que no escoltem”. Quant a si acceptaria formar part d’un tripartit, ha respost que aspira a un Govern socialista. “Al final caldrà interpretar la voluntat dels ciutadans, però no em resigne a ser la tercera o la quarta part d’aquesta solució”.

Inquirit per si obriria Canal 9, ha respost afirmativament perquè entén que “fa falta una televisió pública valenciana, sobretot, per al foment de la llengua” i perquè “no és possible que jo sàpiga el que passa a Detroit i no a Castelló”.

Creu que la televisió autonòmica s’haurà d’engegar “de seguida”, però advoca perquè primer s’ha de “aclarir” l’Estatut d’aquest mitjà de comunicació perquè quede “clarament delimitat què ha de fer el periodista i què ha de fer el polític”. D’aquesta manera, el president de la Generalitat “haurà de preocupar-se de fer el seu treball de la millor manera possible i no de si ix el seu millor o el seu pitjor perfil”.

Així mateix, ha indicat que si és el pròxim cap del Consell, rebrà a l’Associació de Víctimes del Metro del 3 de juliol però considera que “no solament cal fer açò”. Al seu judici, “és una qüestió de dignitat” i ha ressaltat que les víctimes “són persones que un dia van anar a treballar i no van arribar i ningú els ha donat cap explicació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa