Diari La Veu del País Valencià
Cultura acosta la música de l’Orquestra de València als més majors

El projecte social de l’Orquestra de València portarà el conjunt, per primera vegada, a una residència d’ancians. El concert tindrà lloc aquest dimarts a la residència de la tercera edat Palau de Raga, al cap i casal, on amb direcció del valencià Francesco Valero-Terribas l’OV interpretarà un programa pensat per als majors a les 18:30 hores.

La vessant social i solidària del Palau de la Música és una de les accions que més van capgirar la societat amb l’arribada de l’actual presidenta de l’auditori municipal. A partir de 2015, l’orquestra va encetar un canvi en la concepció del servici públic que la identifica i es van impulsar un seguit de programes socials que portaren l’OV i el seu director titular, Yaron Traub, a la presó de Picassent —el 9 de desembre de 2015 i el 28 de gener de 2016—, una experiència musical en què també va participar, posteriorment, la Banda Municipal de València amb un concert dirigit pel titular de la formació, Fernando Bonete. L’OV també ha celebrat concerts i tallers per als menuts ingressats a l’Hospital la Fe de València. A més a més, va oferir un concert en commemoració de la Shoah a les Corts i en va fer un altre al Palau dedicat als refugiats. “És la nostra responsabilitat desplegar aquest tipus de programes socials que tant agreixen els col·lectius i persones als quals van destinats”, ha explicat Glòria Tello en un comunicat.

Aquest dimarts la música arribarà novament a un gruix de gent que per diferents circumstàncies no poden gaudir de l’orquestra pública en el seu espai habitual. El mestre Valero Terribas es posarà al capdavant de l’Orquestra de València per a dirigir un programa on no faltaran peces de sarsuela, danses i valsos vienesos com el preludi de La Revoltosa de Ruperto Chapí; l’intermezzo de Goyescas d’Enric Granados; la “Danza del fuego” d’El amor brujo i la “Danza espanyola” de La vida breve de Manuel de Falla; el vals El Danubi blau i Pizzicato polka, de Johann Strauss, i les danses eslaves 1 i 8 d’Antonín Dvořák.

Comparteix

Icona de pantalla completa