Diari La Veu del País Valencià
Compromís acusa el govern de Rajoy d’amagar l’autor de la piulada de Renfe contra Marzà

“Les xarxes socials de @CercaniasVLC, del nucli de rodalies de València, són gestionades per 3 operadors comercials especialitzats i amb residència a València”. Aquesta ha sigut la resposta donada per l’executiu de Rajoy a la petició formulada per Compromís al Senat, que demanava que se sancionara i identificara el responsable de la “greu” i “ofensiva” piulada emesa el passat febrer des del compte oficial de l’empresa pública ferroviària en què es titllava el conseller Vicent Marzà de “pancatalanista”. La piulada, recordem, fou retirada hores després, moments abans que Renfe demanara disculpes.

Davant aquesta vaga contestació, el senador Carles Mulet ha fet públic, aquest diumenge, un comunicat en què denuncia que amb aquesta resposta, amb què “no es dona cap classe de dada més”, el Govern espanyol “juga a la desinformació oficial”. Per al representant de la coalició, els comptes de @CercaniasVLV–@RenfeRodalies, en la seua versió en valencià, haurien d’utilitzar-se únicament per a informar els ciutadans de les incidències o millores en el servici “però, per contra, veiem com s’han utilitzat políticament des d’una institució com Renfe per a atacar un representant polític democràticament elegit”.

Captura de la piulada contra Marzà de @CercaniasVL / DIARI LA VEU

Segons Mulet, resulta “intolerable” que des del compte oficial de la firma pública “s’envien judicis de valor que llegeixen milers d’usuaris sobre la pertinença o no del conseller a una entitat i que, per això, se’l titlle de pancatalanista utilitzant un tipus de llenguatge que segons les pròpies condicions d’ús del compte no permeten als usuaris. Tot un exemple”.

Carles Mulet: “Els comptes de @CercaniasVLV i @RenfeRodalies’han utilitzat políticament des d’una institució com Renfe per a atacar un representant polític democràticament elegit”

També el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, va demanar explicacions al Govern espanyol davant “l’ús partidista del compte de Twitter de Renfe València”.

Va ser el passat mes de febrer quan, segons va denunciar Diari La Veu, el compte oficial @RenfeRodalies va publicar un missatge en què qualificava el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, de “catalanista”. Preguntats sobre aquest tema per aquest digital, des de Renfe apuntaren que s’havien pres “les mesures oportunes” pel comentari, el qual lamentaven i va ser retirat “immediatament”. Les mateixes fonts asseguraren que s’havia iniciat un expedient pels fets, si bé no concretaren si, tal com demanava Compromís al Senat, s’havia apartat la persona responsable del càrrec. Amb tot, Renfe va anunciar a aquest diari que es donarien “totes les explicacions” en seu parlamentària sobre aquest fet puntual “que mai havia passat abans”.

En l’escrit presentat per Compromís davant el Senat es demanava informació detallada sobre l’autor de la piulada, com ara si la persona que gestiona les xarxes d’informació de Rodalies València ha passat proves selectives o psicotècniques “o si només va entrar per tindre el carnet del PP”, així com les sancions o mesures disciplinàries que s’han imposat a l’autor de la piulada o també les mesures legals per la possible usurpació del compte oficial.

Comparteix

Icona de pantalla completa