Puig demana la rebaixa de l'IVA també per a les festes d’interès turístic

El secretari general del PSPV es mostra satisfet perquè el PP haja rectificat davant una proposta que havia votat en contra al Congrés dels Diputats
24 gener 2014 01:00h
RedactVeu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, s’ha mostrat satisfet pel fet que el PP haja rectificat fins i tot després d’haver votat en contra de la rebaixa de l'IVA al Congrés dels Diputats i accedisca ara a aplicar-la en el cas de les Falles, Fogueres i Gaiates. No obstant açò, el líder dels socialistes valencians, ha lamentat que aquesta rebaixa anunciada hui pel Consell de Ministres no es faça amb totes les Festes d’interès Turístic Nacional i Internacional.

Així mateix, Ximo Puig ha recordat que des del PSPV se seguirà reivindicant, com ja es va fer el passat 16 d’octubre a través d’una Proposició No de Llei presentada al Congrés dels Diputats, l’excepció de l'IVA per a totes les Festes d’interès Turístic Nacional i Internacional, com el Misteri d'Elx, els Moros i Cristians d'Alcoi, la Setmana Santa Marinera de València o la festa de l'Arròs de Sueca, entre moltes altres.

En aquest sentit, Ximo Puig ha subratllat que les festes “suposen, a més de l’expressió cultural i històrica d’un país, un important recurs turístic i econòmic el que comporta una important generació d’ocupació en cadascun dels pobles i ciutats on se celebren”. Al mateix temps, ha posat l’accent que, precisament el País Valencià, compta amb una àmplia varietat de celebracions i pot considerar-se “bressol divers i prolix en Festes d’interès Turístic”.

Finalment, el secretari general del PSPV ha manifestat la seua esperança que “aquest siga el primer pas perquè el PP rectifique novament i aplique aquesta iniciativa, de reducció de l'IVA, a tot el sector cultural”. Així, ha insistit que des del PSPV se seguirà reclamant i treballant perquè l'IVA reduït siga una realitat en el món de la cultura.

next