Diari La Veu del País Valencià
Puig demana la rebaixa de l’IVA també per a les festes d’interès turístic
RedactVeu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, s’ha mostrat satisfet pel fet que el PP haja rectificat fins i tot després d’haver votat en contra de la rebaixa de l’IVA al Congrés dels Diputats i accedisca ara a aplicar-la en el cas de les Falles, Fogueres i Gaiates. No obstant açò, el líder dels socialistes valencians, ha lamentat que aquesta rebaixa anunciada hui pel Consell de Ministres no es faça amb totes les Festes d’interès Turístic Nacional i Internacional.

Així mateix, Ximo Puig ha recordat que des del PSPV se seguirà reivindicant, com ja es va fer el passat 16 d’octubre a través d’una Proposició No de Llei presentada al Congrés dels Diputats, l’excepció de l’IVA per a totes les Festes d’interès Turístic Nacional i Internacional, com el Misteri d’Elx, els Moros i Cristians d’Alcoi, la Setmana Santa Marinera de València o la festa de l’Arròs de Sueca, entre moltes altres.

En aquest sentit, Ximo Puig ha subratllat que les festes “suposen, a més de l’expressió cultural i històrica d’un país, un important recurs turístic i econòmic el que comporta una important generació d’ocupació en cadascun dels pobles i ciutats on se celebren”. Al mateix temps, ha posat l’accent que, precisament el País Valencià, compta amb una àmplia varietat de celebracions i pot considerar-se “bressol divers i prolix en Festes d’interès Turístic”.

Finalment, el secretari general del PSPV ha manifestat la seua esperança que “aquest siga el primer pas perquè el PP rectifique novament i aplique aquesta iniciativa, de reducció de l’IVA, a tot el sector cultural”. Així, ha insistit que des del PSPV se seguirà reclamant i treballant perquè l’IVA reduït siga una realitat en el món de la cultura.

Comparteix

Icona de pantalla completa