Diari La Veu del País Valencià
Puig mostra confiança absoluta en la consellera d’Agricultura

El cap del Govern valencià ha destacat aquest dissabte la seua “confiança i satisfacció absoluta” amb “el magnífic treball” que està duent a terme la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, després que la Fiscalia Provincial de València haja obert una recerca per possible malversació en relació amb unes adjudicacions de treballs realitzats per la consellera a l’empresa pública Tragsa.

Puig: “Estic absolutament satisfet amb la consellera Elena Cebrián, que està fent un magnífic treball tant en Medi Ambient com en Agricultura”

“Durant aquest temps, no s’ha fet res diferent en comparació amb les últimes dècades”, ha recalcat el president Puig en relació a la recerca oberta per Fiscalia durant l’acte de presentació de la nova campanya antiincendis del Consell, en què ha estat acompanyat per la consellera Cebrián. Ximo Puig ha expressat la seua “confiança absoluta” amb la labor de la consellera, de la qual, ha indicat, està “absolutament satisfet”, ja que “està fent un magnífic treball tant en Medi Ambient com en Agricultura”.

Puig ha afirmat que Tragsa és una empresa de l’Estat en la qual la Generalitat participa per un “accionista minoritari”. Per tant, en ser un “mitjà propi”, no hi ha “cap irregularitat que tinga a veure amb les qüestions que de vegades es deixen caure d’una manera absolutament malintencionada”.

El president ha subratllat que l’empresa pública és utilitzada tant per la Conselleria de Medi Ambient com per Presidència des de l’Agència de Resposta a les Emergències i ha defensat que actua amb “absoluta normalitat”. Així, i preguntat per una possible destitució de la consellera de Medi Ambient o d’altres càrrecs del departament, el cap del Consell ha insistit que no creu en “aquesta possibilitat”. “Com es pot actuar judicialment contra una qüestió que s’ha fet amb absoluta normalitat?”, s’ha preguntat Puig, al mateix temps que ha confessat que, com a alcalde de Morella (Castelló) també va contractar Tragsa”. “Si és que és habitual, tots els consellers de la Generalitat han continuat contractant Tragsa”, ha reiterat.

Per tot açò, Ximo Puig ha assegurat desconéixer “on està el problema, sincerament”, encara que ha matisat que el Consell respecta la recerca de la Fiscalia i ha demanat que “es respecte l’acció política”. “No vincule en absolut aquesta qüestió amb la qüestió política”, ha resolt.

Ximo Puig durant la seua intervenció en l’acte celebrat al Palau de la Generalitat.

Quan a la investigació oberta a la Fiscalia arran d’una denuncia del sindicat USOCV contra la consellera i que s’estén també a altres càrrecs del departament, Elena Cebrián ha avançat que el seu departament “està preparant la informació per a enviar-la” a la Fiscalia Provincial de València, que ha obert una recerca per possible malversació en relació amb unes adjudicacions de treballs realitzats per ella a l’empresa pública Tragsa. En qualsevol cas, ha subratllat que “el que hi ha són unes diligències de recerca arran d’una denúncia pel que fa a tres encomanes de gestió a Tragsa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa