Diari La Veu del País Valencià
Oliva lluita amb més efectius policials contra els robatoris al camp

Durant els últims anys, els llauradors valencians han hagut de lluitar per la seua producció i contra la competència deslleial de les grans superfícies i la taronja de Sud-àfrica i, a més, han patit grans pèrdues per les inclemències meteorològiques. Però no tot és això, sinó que ara els ha sorgit una altra xacra: el robatori indiscriminat de collites per part de grups organitzats. Aquesta concatenació de factors negatius es dona a molts termes municipals, com ara a Oliva (la Safor).

Segons la informació de la Policia Local, fins a finals de març s’ha denunciat la sostracció de 1.600 arroves de taronges, de les quals se n’han recuperat 250, que han acabat amb tres denúncies administratives i amb l’obertura de dos expedients de diligències penals. Aquestes dades són aproximatives, ja que algunes denúncies es tramiten directament a través de la Guàrdia Civil i, en qualsevol cas, s’ha de tindre en compte que no tots els robatoris es denuncien.

Des de l’Ajuntament s’ha posat en marxa un dispositiu especial de dos agents de policia que reforcen els diferents torns, en funció del criteri de la prefectura, per als controls ordinaris que tenen lloc als principals llocs de pas, com ara al Camí del Xiulet – Camí Vell de Pego i el Camí de la Carrasca. A més a més, també hi haurà quatre agents de reforç dedicats exclusivament al control aleatori dels punts de recepció de taronja de rebuig del Polígon del Brosquil, el Font de Pusa, el Camí de la Carrasca i el Camí de St. Josep.

S’ha denunciat la sostracció de 1.600 arroves de taronges, de les quals se n’han recuperat 250

A principis de 2017, l’Alcaldia va sol·licitar la col·laboració de la Policia Autonòmica i de la Guàrdia Civil i el seu equip especialitzat (equip ROCA). De fet, aquesta setmana, la Policia Autonòmica, amb l’assistència de la Policia Local, ha realitzat un dels controls a la carretera de Pego i ha pogut comprovar la documentació dels magatzems que es dediquen al rebuig de taronja a Oliva i a Pego. En total, es van interposar cinc denúncies administratives.

A pesar de tot això, i sempre en funció de l’estadística de la Policia Local, s’ha percebut un augment del nombre de robatoris respecte al primer trimestre de 2016. És per això que el seguiment dels robatoris al camp i els resultats de les mesures adoptades, juntament amb altres qüestions de seguretat ciutadana, s’analitzaran en la pròxima Junta Local de Seguretat que l’Alcaldia, conjuntament amb la Subdelegació del Govern, convocada per al pròxim 20 d’abril.

Comparteix

Icona de pantalla completa