Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Carlet pressuposta la compra del trinquet
El consistori de Carlet va aprovar, aquest dijous, el pressupost per a la compra del trinquet que hi ha al municipi de la Ribera Alta. Així, Carlet reobrirà un trinquet històric que ha vist jugar i créixer, en els seus millors anys, pilotaris històrics com ara Roget i Xatet II.

Maria Josep Ortega, alcaldessa de la població riberenca, ha assegurat que “l’aposta del l’actual govern és una voluntat ferma de retornar al poble un edifici emblemàtic que representa l’esport autòcton que ha dut el nom de Carlet per tot arreu i que ha gaudit, i continua gaudint, de grans aficionats carletins”. La reobertura del trinquet suposarà la recuperació de la memòria i patrimoni històric, així com el suport a la cultura i a un esport genuïnament valencià.

Es tractava d’un trinquet que als anys 70 i 80 sempre tenia gran afluència de públic, com va confirmar Xatet II a l’entrevista que li va fer PilotaVeu fa poc més de mig any. “De veure el trinquet ple de gom a gom durant les partides de festes i durant l’any, amb l’afició sempre esperant eixes partides, a veure ara l’entrada del trinquet de Carlet tapiada… se’m cau el món damunt”, va afirmar l’històric pilotari. Ara, Xatet i tots els carletins podran gaudir de nou de la pilota al municipi gràcies a la compra del trinquet, que passa a ser municipal.

El trinquet de Carlet als anys 60

Comparteix

Icona de pantalla completa