Diari La Veu del País Valencià
La Gran Fira confirma l’aposta per la música en valencià amb Gener, Geografies i Manel

Als grups valencians Zoo, Vadebo, Pupil·les, Riot Propaganda i Atupa ‒confirmats pel consisitori el passat 7 de febrer‒ cal afegir ara Gener, Geografies i els catalans Manel i Txarango. Queda clar que “la música en valencià serà, de nou, un dels grans atractius d’una Gran Fira de València que se situa com un gran dinamitzador cultural i econòmic en ple estiu a la nostra ciutat”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Així, els concerts de la Gran Fira de València seran finalment 16, ja que s’ha confirmat també l’assistència de La oreja de Van Gogh, que juntament amb Michael Nyman Band, Alpha Blondy, Madeleine Peyroux, Chick Corea & Bela Fleck, UB40, Jamie Cullum i Carlos Vives i altres grups com Leiva, Ara Malikian, Love of Lesbian, Celtas Cortos o Mago de Oz, completen el cartell definitiu, segons ha informat el consistori.

A partir de dimecres 12 de juliol, les portes del recinte s’obriran a les 20 hores per a donar entrada als seguidors i seguidores de La Oreja de Van Gogh. Quatre dies abans, dissabte dia 8, serà el torn de Manel, Gener i Geografies, una cita amb què es reforça la presència de la música en valencià a la Gran Fira de València després que l’any passat el concert més multitudinari fóra el d’Aspencat i Auxili.

Sobre aquesta aposta per la música autòctona i en valencià, el regidor ha destacat que “les millors vendes, enguany, també les estan protagonitzant els grups que canten en valencià, una circumstància que avala la necessitat que cobrim des del Govern de la Nau amb la nostra aposta per normalitzar l’ús del valencià i fomentar la cultura en la nostra llengua”.

Precisament, la venda d’entrades està demostrant la bona acceptació del cartell provisional presentat ara fa dos mesos, sobretot en els casos dels concerts de Txarango, Vadebo i Pupil·les i també en el d’Ara Malikian, amb prop de 2.000 entrades venudes per a cadascuna de les dues cites. “Aquestes dades indiquen que va ser un encert avançar al mes de febrer l’anunci de les primeres actuacions tancades per als concerts de la Gran Fira de València”, ha ressaltat Fuset.

El fet que s’haja planificat abans que en altres edicions permetrà a la regidoria oferir una fira amb una millor promoció prèvia i més completa, han explicat. No obstant això, sembla que queden sorpreses per revelar, segons apunten.

Per una altra banda, Fuset ha recordat que els preus fixats són molt competitius en comparació amb els que s’han de pagar per a gaudir dels mateixos artistes en unes altres ciutats de l’Estat i d’Europa. “No sols reforcem el paper de la Gran Fira de València com a dinamitzador cultural, sinó que també generem turisme musical amb els beneficis econòmics que això comporta per a la nostra ciutat i tot el seu sector productiu”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa