Diari La Veu del País Valencià
L’IVA de les Falles baixarà del 21 al 10%
Europa Press / València

L’alcaldessa de València, Rita Barberá, ha anunciat que l’IVA que suporta “el món faller” baixarà del 21 al 10% en virtut d’un acord que afecta a diversos productes artístics aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres i que li va avançar anit per telèfon el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro.

La primera edil, que ha realitzat aquestes declaracions en roda de premsa, ha destacat que és “un assoliment” que s’ha obtingut “després de molt treball, moltes converses i molt de temps intentant convèncer a Montoro”, a qui Barberá va demanar que la notícia arribara abans d’aquest divendres, quan, precisament, se celebra l’acte d’exaltació de la Fallera major de València.

Per la seua banda, el regidor de Festes i president de la Junta Central Fallera, Francisco Lledó, ha precisat que aquesta mesura implica que “es torne a qualificar les falles com a obra d’art”.

Tots dos responsables municipals han indicat que aquesta baixada impositiva no suposarà una modificació de la subvenció municipal a aquestes festes. “La subvenció de l’ajuntament no es tocarà”, ha subratllat Barberá.

“Moltíssima alegria”

El Gremi d’Artistes Fallers ha rebut amb “moltíssima alegria” la rebaixa de l’IVA del 21 al 10% per als monuments aprovada pel Consell de Ministres, que afecta també a altres productes artístics, després d’haver passat “moments crítics” en augmentar en 2012 la seua tributació del 8 al 21%.

Així ho ha indicat el Mestre Major del Gremi, José Ramón Espuig, qui ha assegurat sentir-se “molt content” després de conèixer la notícia, que esperaven després que les Corts Valencianes aprovaren per unanimitat sol·licitar al Govern la rebaixa impositiva i que els diputats es comprometeren que “treballarien per açò”.

“Al final ha eixit tot bé”, ha celebrat el mestre faller, qui ha incidit que aquesta rebaixa del tipus d’IVA “salvarà una miqueta” el sector. No obstant açò, ha apuntat que encara no saben quan s’ha aplicarà aquesta rebaixa de l’IVA, encara que “segurament siga de cara als contractes de l’any que ve”.

José Ramón Espuig, que s’ha assabentat per la ràdio de la notícia, ha assenyalat que el regidor de Festes de l’ajuntament de València, Francisco Lledó, li ha telefonat per a comunicar-li la decisió del Govern.

Comparteix

Icona de pantalla completa