Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de l’Hospital de la Ribera passaran a ser personal laboral de la conselleria

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha avançat aquest dijous que els actuals treballadors de l’Hospital de la Ribera passaran a ser personal laboral indefinit no fix de la Generalitat Valenciana a partir d’abril del 2018. Almenys 1.939 treballadors de l’Hospital d’Alzira tindran aquesta consideració després que el 31 de març del pròxim any finalitze la concessió administrativa a l’empresa Ribera Salud II de la gestió de l’Hospital d’Alzira.

Després que el passat 28 de març Montón anunciara l’inici dels tràmits per a la reversió de la concessió, la consellera ha volgut aquest dijous tranquil·litzar els actuals treballadors de l’Hospital de la Ribera assegurant que mantindran els seus llocs de treball.

A banda dels quasi 2.000 empleats que passaran al cos de personal laboral indefinit no fix, n’hi ha altres 352 que són personal estatutari de la conselleria. Amb tot, aquestes són xifres provisionals, ja que, segons ha lamentat Carmen Montón en roda de premsa, Ribera Salud encara no els ha facilitat les dades de tots els treballadors.

Una tercera categoria és el personal laboral que abans va ser estatutari. Segons ha explicat Montón, aquests empleats podran mantindre la seua condició o tornar a ser personal estatutari. A més, la consellera ha avançat que quan l’hospital passe a la xàrcia pública s’ampliarà la plantilla mitjançant una borsa de treball i ofertes d’ocupació pública.

“La sanitat pública manté uns criteris de plantilla i si no es compleixen, com sembla que és el cas, s’haurà d’augmentar”, ha explicat Montón, que ha comparegut acompanyada del director general de Recursos Humans de la Conselleria, Justo Herrera.

Subrogació amb les mateixes condicions laborals

La figura legal que donarà encaix a la tornada de l’Hospital de la Ribera a la xàrcia pública és la successió d’empreses. D’acord amb l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors, els treballadors actuals del centre quedaran subrogats a la Conselleria de Sanitat. “Podran restar de forma indefinida en els seus llocs de treball amb les mateixes condicions”, ha apuntat Montón.

La consellera ha avançat també que ha convocat a una reunió els representants de Ribera Salud el proper dilluns per a continuar amb els treballs previstos en el full de ruta per a la reversió de la gestió de l’hospital. Al seu parer, la concessionària “ha de deixar de pensar en el benefici empresarial i ha de pensar en el benefici dels pacients”.

Preguntada pel cost que suposarà la reversió per a la Generalitat, Montón ha destacat que dels 192 milions d’euros a l’any que abona en l’actualitat l’administració caldrà eliminar el benefici empresarial. “El que farem serà revertir el benefici per a reforçar la part assistencial i millorar els drets dels treballadors”.

L’Hospital de Dénia, la següent desprivatització

La consellera s’ha referit també a l’Hospital de Dénia, de gestió privada, i ha reiterat l’objectiu de la Conselleria que en acabar la legislatura aquest centre també haja passat a mans públiques. Montón ha indicat que s’està intentant “accelerar la finalització del contracte” d’aquest hospital. De fet, segons ha afirmat, la Conselleria d’Hisenda “ha treballat en la valoració de l’empresa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa