Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri de Foment no tanca la porta al soterrament de les vies a Villena
Una de les reivindicacions més importants que té la localitat de Villena és una solució definitiva al tram de 800 metres i dos passos a nivell que té dins del cas urbà i que causa molèsties i perill per als ciutadans.
Aquest problema ve des de lluny però recentment es va mantenir una reunió en el Ministeri de Foment que podria avançar en la solució d’aquest històric problema.
La reunió en Foment es va dur a terme després de la insistència de la regidora verda d’Infraestructures, Cate Hernández, a coordinar aquesta trobada amb les dos administracions competents, la Conselleria i el Ministeri. A la trobada van acudir l’alcalde, Javier Esquembre; la regidora d’Infraestructures, Cate Hernández; les portaveus del Partit Popular i el Partit Socialista a Villena, i un membre de la Comissió d’Integració del Ferrocarril.
A Madrid els va atendre el secretari general d’infraestructures, Manuel Niño, acompanyat per tècnics del Ministeri i ADIF. “Va ser una reunió profunda i productiva en la qual es notava que tenien el tema treballat gràcies a la documentació presentada prèviament per la Regidoria”, ha indicat, a La Veu, l’alcalde, Francisco Javier Esquembre.
La comitiva villenense va tornar amb bon sabor de boca de la capital en arreplegar un compromís de “realitzar una revisió” del cas i la proposta de transformar “el protocol en un conveni valorat”. Des del Ministeri de Foment es va desestimar la proposta inicial de soterrament de 2,8 quilòmetres de vies del ferrocarril que incloïa tot el municipi, a un soterrament de 800 metres que incloga els dos passos a nivell situats al casc urbà de Villena.
Des de Foment es planteja una altra alternativa que és la permeabilització d’aquests dos passos a nivell per valor de nou milions d’euros del qual el Ministeri assumiria el 60% del cost mentre que la Generalitat i l’Ajuntament assumiran el 40% restant.
L’alcalde ha destacat que “és la primera vegada que s’escolta el pas de protocol a conveni. A Niño li va agradar que tota la Corporació Municipal i la població civil estigueren unificats en aquesta reivindicació”.

“Per primera vegada s’escolta el pas de protocol a conveni”

El Corredor Mediterrani que des del govern estatal es vol rellançar pot ser una oportunitat per a Villena per a ser una ciutat de pas. Manuel Niño va indicar en la reunió la necessitat de construir un “apartador de trens” a l’altura del municipi amb l’arribada del tercer fil del Corredor Mediterrani.

Aquesta necessitat és una oportunitat per a poder donar solució al problema ferroviari a Villena i pot servir, a més, per a facilitar la construcció del ‘Nodo Logístic’ i la consegüent millora dels accessos a l’estació AVE des de l’autovia.

Després de la trobada a Madrid es tornarà a convocar la Comissió de Seguiment del Protocol d’Integració del Ferrocarril al costat de la Generalitat Valenciana per a treballar en el tema abans de tornar a tindre una nova reunió en el Ministeri de Foment a Madrid a finals de mes.

Comparteix

Icona de pantalla completa