Diari La Veu del País Valencià
Adif invertirà només 15 milions enguany per a millorar l'eix ferroviari València-Saragossar

El president d’Adif, Juan Bravo, ha promés que el gestor ferroviari invertirà 333 milions d’euros en els propers quatre anys per a millorar la línia València-Terol-Saragossa, dels quals 15 milions estan previstos per a aquest any. Bravo ha fet aquest anunci aquest dimecres en la presentació d’un estudi de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) sobre la demanda potencial de transport de mercaderies pel Corredor Mediterrani-Cantàbric.

“La línia no ha funcionat bé pel mal estat en què es troba”, ha reconegut el màxim responsable d’Adif, que s’ha compromés a invertir vora cent milions d’euros a l’any a partir del 2018 i i fins al 2020. Bravo no creu que “la velocitat siga el hàndicap” de la infraestructura ferroviària, sinó que l’assignatura pendent és “la fiabilitat” que donaria un servici continuat de transport les 24 hores al dia.

L’estudi de la CEV mostra que si es millora la línia hi circularien entre 48 i 54 trens a la setmana en cada sentit. A hores d’ara, les deficiències del traçat estan forçant les empreses que necessiten moure mercaderies cap a Terol i Saragossa a fer servir el transport per carretera o a fer un recorregut alternatiu per Tarragona.

El president de la patronal valenciana, Salvador Navarro, ha reclamat que la línia ferroviària Sagunt-Saragossa “deixe de ser una línia del segle XIX i siga una línia de finals del segle XX”.

Comparteix

Icona de pantalla completa