30 anys de la Casa de Cultura de Puçol

/ Puçol
15 abril 2017 01:00h

Més de 4.000 alumnes en les escoles de cultura, 1.200 pel·lícules, 1.000 actes socials, 500 concerts, 500 espectacles teatrals i 300 exposicions són la targeta de visita de tres dècades fent créixer la cultura a través d'una vasta oferta d'activitats, una àmplia formació per a totes les edats i un lloc de trobada per a posar en marxa projectes per a tots.

“Sempre he pensat que una societat sense cultura i sense educació és una societat abocada al fracàs més estrepitós. A Puçol tenim la sort de comptar amb una Casa de Cultura que enguany complix 30 anys, que ja en són molts!, testimoni de les nombroses activitats i esdeveniments que s'hi han realitzat i que tant ens han ajudat en la formació de tota la ciutadania del nostre poble. Qui no ha entrat alguna vegada a la nostra Casa de Cultura?”.

Com apunta l'alcalde, Enric Esteve, sobren els motius per a organitzar un homenatge a un dels símbols de Puçol, homenatge que començà el divendres 24 de març amb una cercavila de l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina fins la Casa de Cultura, on esperaven altres col·lectius per a sumar-se a la festa: la rondalla i l'escola de danses de Puçol.

L'acte oficial va reconéixer els nou regidors i regidores de Cultura que han passat per l'Ajuntament en estos 30 anys: Josep M. Iborra, Lola Sánchez, José Vicente Martí, Salvador Claramunt, Carlos Novella, Rosa Portalés, Salvador Ávilar, Julio Lucia i l’actual, Xavier Alcácer.

La nit de divendres es completà amb la repetició del concert de l'Orquestra Simfònica de Santa Cecília amb els grups de rock de L’Ampli i el cor infantil de Puçol. Junts van interpretar una selecció de peces de Led Zeppelin, AC/DC, The Animals i Pink Floyd, entre altres clàssics del rock.

El dissabte, des de la plaça del 25 d'Abril, els Dimonis de Massalfassar van recórrer l'avinguda de València i el carrer de Santa Teresa fins a la Casa de Cultura, on el foc i la música van oferir una impactant combinació de dolçaines, correfoc enfilat a la façana de l'edifici i un castell de focs artificials des del terrat.

El concert de Pi de la Serra, Zulu Zulu i Arthur Caravan van oferir tres estils molt heterogenis per tancar el segon dia d'aniversari.

Diumenge, Llorenç el Contacontes per als més menuts i Taconterra Teatre, un espectacle que fusiona el flamenc amb la música tradicional valenciana, van posar el punt final a les celebracions.

Per a Xavier Alcácer, potser el més destacat d'aquests 30 anys haja sigut “establir la Casa de Cultura no solament com un contenidor d'activitat cultural, sinó com un espai de trobada i d'interrelació social, on els col·lectius i associacions de la localitat puguen no solament reunir-se, sinó planificar i desenvolupar les seues propostes culturals i socials. A la Casa de Cultura conviuen i compartixen espai diferents associacions i clubs locals i és, a més, un lloc per a la realització de propostes i projectes dels diferents col·lectius locals”.

Informa i fotos: Sabín

next