Taller d'edició i allotjament d'imatges a la Viquipèdia a València

/ València
5 abril 2017 01:00h

El Museu Valencià d'Etnologia ofereix un taller d'edició i allotjament d'imatges a la Viquipèdia

-Per al desenvolupament del curs es faran servir les instantànies del concurs fotogràfic convocat per part del mateix centre expositiu amb motiu de les Falles i es requereix inscripció prèvia
 
El Museu Valencià d'Etnologia, dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, i l'associació Amical Wikimedia ofereixen aquest proper dissabte 8 d'abril, a les 10:00 hores, un taller d'edició i allotjament de fotografies a la Viquipèdia, la popular enciclopèdia en línia. La iniciativa es desenvoluparà a la Biblioteca del centre expositiu, i per a participar serà necessari assistir acompanyat d'ordinador portàtil i inscriure’s prèviament a través de l'adreça de correu electrònic centredocumentacio.etnologia@dival.es
 
Per al desenvolupament d'aquest taller es faran servir els materials obtinguts del concurs fotogràfic convocat per part del mateix museu amb motiu de les Falles 2017 i emmarcat dintre de la iniciativa Wiki Loves Folk, que persegueix l'objectiu d'incrementar i millorar la qualitat de la informació disponible a la Wikipedia en relació a les celebracions festives valencianes. Des del passat 21 de març i fins al proper 30 d'abril es poden pujar a la Viquipèdia les instantànies obtingudes durant les Falles de 2017 per prendre part en el concurs.

Aquest certamen constitueix una gran oportunitat perquè les falleres i fallers de les diferents comissions puguen mostrar les instantànies dels seus monuments i aquelles altres que recullen els actes i activitats que conformen la festa. També els visitants i turistes que varen viure les Falles com a espectadors poden aportar la seua particular visió de la celebració en aquest primer exercici de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, declarades per part de la Unesco.
 
Un vegada finalitzat el termini de presentació de les instantànies, un jurat escollirà els guanyadors en les dues categories establertes: millor fotografia d'una falla i millor fotografia d'una activitat fallera. Aquesta convocatòria compta amb el suport de l'Associació d'Estudis Fallers i la participació de dos dels seus membres –Carles-Andreu Fernández i Rafael Solaz– que formaran part del jurat encarregat d'emetre el veredicte.
 
Els premis a repartir consisteixen en dos lots de llibres formats per títols relacionats amb la festa fallera, entre els quals destaca el catàleg de la darrera exposició temporal presentada pel Museu Valencià d'Etnologia, Inventant la tradició: indumentària i identitat, sobre indumentària tradicional valenciana.
 
Així mateix, les fotografies guanyadores i la resta d'imatges valorades es mostraran al pati del Centre Museístic de La Beneficència durant el mes previ a les Falles de 2018. Actualment, els diferents treballs aportats ja es poden consultar a la Viquipèdia, sota el projecte anomenat Viquiprojecte: Falles.

next