Sueca dóna el tret d’eixida a la Setmana Santa 2017

/ Sueca
5 abril 2017 01:00h

El rector de l'Església Arxiprestal de Sant Pere Apòstol de Sueca, Don Diego Ferrándiz, ha estat l'encarregat de proclamar l'inici de la festa religiosa

Este passat diumenge, Sueca va inaugurar les festes de Setmana Santa amb el tradicional acte del pregó. En esta ocasió, el pregoner ha sigut el rector de l’Església Arxiprestal de Sant Pere Apòstol de Sueca, Don Diego Ferrándiz.

La jornada va començar amb una recepció oficial a l’ajuntament, on esperaven l’alcaldessa de la localitat, Raquel Tamarit; el primer tinent d’alcalde, Salvador Campillo i la regidora de Protocol, Isabel Jiménez. En la seua intervenció, l'alcaldessa va aplaudir la decisió de la Junta Major de Confraries, d'apostar per una figura de proximitat, coneguda pels suecans, per a un acte tan important per als feligresos com és el pregó.

En finalitzar este acte, la comitiva es va traslladar a l’Església de Sant Pere, on Don Diego Ferrándiz va proclamar el pregó d'inici de la festa. En el seu missatge, el rector va voler destacar el significat de la Setmana Santa i va convidar a tots el veïns de la localitat a viure i sumar-se a estos dies de celebració religiosa i a entendre-los “en el seu sentit ple, més enllà d'uns dies més de vacances”.

Per la seua part, Pedro Juan Martínez, va destacar, que els actes més importants de la festa de la Setmana Santa començaran este cap de setmana, el pròxim dissabte amb el trasllat, el diumenge de rams, la processó del silenci del dijous sant i tots els actes propis del divendres sant com la processó del Sant Soterrament”.

Per concloure esta jornada de germanor entre les confraries locals, els assistents a l’acte van poder disfrutar d’un concert a càrrec de l’Orquestra Jove de la Societat de la Unió Musical de Sueca.

Alguns apunts biogràfics sobre el pregoner

Des dels 10 anys ha estat vinculat a la Parròquia del Salvador de Cocentaina, a Cocentaina, la seua ciutat natal. Als 18 anys entra al Seminari Major de la Diòcesis de València i allà, a banda de rebre la formació filosòfica i teològica que estudien tots els futurs sacerdots, s'encarrega de la litúrgia, la música i els assajos, adquirint una gran habilitat per a l'orgue i la guitarra.

En este sentit, també ha estat vinculat des de sempre a la Banda Unió Musical Contestana, on va estudiar solfeig, piano, clarinet i, a partir dels 15 anys, entra a formar part de la Banda com a Clarinet Baix.

Don Diego Ferrándiz és ordenat sacerdot el 1993 i des d'aleshores ha passat per diferents destins com ara Carcaixent, València, Rotglà i Corberà, la Granja de la Costera, Vallés o Cullera. Finalment, el 9 de novembre de 2014 va ser nomenat sacerdot de l'Església de Sant Pere Apòstol de Sueca, i titular del Col·legi La Encarnación on ha realitzat fins ara la seua tasca pastoral.

next