Diari La Veu del País Valencià
Dos terços de les escoles consultades voten a favor de la jornada contínua

Un total de 215 centres educatius del País Valencià dels 325 que, finalment, van celebrar el passat dimarts consultes a les famílies sobre la implantació de la jornada escolar contínua han votat a favor d’aquesta modificació, segons ha informat la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport amb el cent per cent dels centres escrutats.

D’acord amb els resultats, un total de 325 escoles d’Infantil i Primària −es va produir una renúncia− van dur a terme una consulta a les famílies sobre la modificació de l’horari. D’aquestes, un total de 215 −el 66,15%− ha votat ‘sí’ a l’aplicació de la jornada contínua en reunir els vots a favor de més del 55% del cens. Per contra, en 110 casos −el 33,85%− el canvi va ser rebutjat.

Per demarcacions, dels 96 centres educatius convocats a les comarques d’Alacant, en 80 centres s’ha votat a favor de la modificació de la jornada escolar. A la demarcació de Castelló hi havia 67 centres convocats i 30 han donat el ‘sí’ a la modificació de l’horari de jornada escolar. Per la seua banda, a les comarques de València hi havia 162 centres convocats, dels quals 105 s’han manifestat a favor de la modificació de l’horari de jornada escolar.

La participació al conjunt del territori valencià ha sigut del 75,41% del cens de mares i pares convocats per a aquesta consulta. Als centres alacantins la participació ha sigut de 31.862 mares i pares, és a dir, un 77%, mentre que als de les comarques de Castelló hi han participat 22.871 persones, el 75%. Finalment, a les comarques de València hi han participat 53.495, un 74,48%. A més, a les comarques d’Alacant han votat favorablement el 64% de les mares i els pares pel que fa al nombre total de vots possibles; a les de Castelló, quasi el 53%, i a les de València, el 57%.

Una vegada coneguts els resultats definitius i atesos els possibles recursos d’alçada, el director general de Política Educativa dictarà, abans del període de matriculació per al pròxim curs, l’autorització –o no– definitiva del canvi de jornada escolar. L’autorització definitiva s’estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s’ajusten a les millores previstes en el pla. L’avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d’ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l’alumnat.

Gonzalo Anaya: “Les famílies han de tenir clar, amb temps suficient, abans de matricular els seus fills, quina jornada escolar té cada centre.”

La Confederació Gonzalo Anaya ha valorat “positivament” l’alta participació de les famílies en la consulta sobre la jornada escolar. Així mateix, ha demanat “agilitat” a les direccions territorials a l’hora de resoldre les incidències per tal de poder “conéixer com més prompte millor” l’autorització definitiva de la conselleria perquè es produïsca o no el canvi de jornada escolar en els casos que no estiguen clars. Aquesta necessitat, explica la Confederació, “ve pels terminis de matriculació”, ja que les famílies “han de tenir clar, amb temps suficient”, quina jornada escolar té cada centre abans de matricular els seus fills i filles en l’escola pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa