Diari La Veu del País Valencià
Lliurament del premi de la 13a Biennal d’Escultura

ENTRE 40 PECES, ES PREMIA LA DE MIGUEL BORREGO

L’Institut Municipal de Cultura lliura el premi de la 13a Biennal d’Escultura

L’Institut Municipal de Cultura (IMC) ha lliurat el premi de la 13a Biennal d’Escultura de Meliana que ha correspost a l’escultor de Manises Miguel Borrego Talavera per l’obra Verticale. El premi està dotat amb 3.000 € i l’obra passarà a formar part del fons artístic i patrimonial de Meliana. A més, el jurat ha decidit atorgar un accèssit als germans muserencs Manuel i Santiago Ros Ruiz per l’obra Superfícies rítmicas.

Com explica el president de l’IMC i regidor de Cultura, Pere Cano, “cal felicitar-nos per l’alta participació en la biennal i per la qualitat i diversitat de les obres presentades”. De fet, s’hi ha presentat 40 artistes i el jurat n’ha fet una selecció de catorze que conformen l’exposició que es pot visitar fins al 12 d’abril a la Sala d’Exposicions de l’Institut Municipal de Cultura, ubicada a la plaça de la Cultura mateix.

El responsable de l’entitat destaca el fet que “la mostra ens permet acostar-nos a un panorama ampli de l’escultura més actual realitzada sobretot pels creadors de l’àmbit valencià, amb diversitat de tècniques, materials, instal·lacions i propostes”. D’altra banda, el regidor també destaca el fet que “Les biennals d’escultura i de pintura de Meliana, que es van alternant cada any, són de les poques que s’han mantingut al llarg d’estos anys de crisi, un fet que també és ben valorat”.

El conjunt de la mostra que es pot visitar ha sigut gràcies al treball rigorós del jurat de la biennal, format pel catedràtic i crític d’art Román de la Calle i els escultors Nicolás Sirerol i Manuel Adsuara, este últim de la localitat.

L’acte d’inauguració va comptar amb el complement musical del Quintet de Metalls, de sis membres, format per sis músics joves de l’Associació Amics de la Música de Meliana.

Comparteix

Icona de pantalla completa