Diari La Veu del País Valencià
Un regidor expulsat de C’s de Bétera no dóna suport a una moció perquè està en valencià
Estupefactes i sorpresos. Així es quedaren els 20 regidors de l’Ajuntament de Bétera durant l’últim plenari amb l’actitud del regidor expulsat de C’s i que ara forma part del grup de no adscrits, Pedro Gallén quan es va debatre una moció de Compromís sobre la Carta de Drets Socials Europea i arribà el torn de la votació.
Tots els partits estaven d’acord en donar suport a aquesta moció però Pedro Gallén- ex guàrdia civil- va prendre la paraula i va dir al plenari, davant la sorpresa de la resta de la Corporació, que no tenia el seu vot favorable “perquè la moció estava escrita en valencià”.
L’alcaldessa Cristina Alemany, en declaracions a La Veu ha lamentat “la incomprensible actitud d’aquest regidor, ja que al plenari, a l’Ajuntament i al poble hi ha plena normalitat lingüística”.
“No entenc com en un punt tan important que afecta el benestar dels treballadors i els seus drets i, sobre tot a l’exigència al Govern estatal perquè faça valer la Carta, un regidor no li done suport i a més a més on al País Valencià hi ha dos llengües oficials”, ha explicat Alemany.

“Al País Valencià hi ha dos llengues oficials”

“En temps de crisi econòmica, amb una taxa de pobresa vergonyant per a un estat com Espanya (sense esmentar la taxa de pobresa infantil), la Carta Social Europea ha de ser reivindicada en tota la seua amplitud i, així mateix, ha de ser aplicada i respectada pels poders públics i no entenc la postura del regidor Gallén”, ha incidit l’alcaldessa.

Comparteix

Icona de pantalla completa