Diari La Veu del País Valencià
El professorat ja pot inscriure’s en els cursos de valencià i anglés de les EOI

El període d’inscripció per a la formació en llengües del professorat s’ha iniciat aquest dimarts, 4 d’abril, i romandrà obert fins el proper 25 d’abril. Educació, per tal de millorar l’oferta d’ensenyament d’idiomes i que els docents compten amb la màxima desimboltura lingüística a l’hora d’afrontar l’aplicació del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic (PEPD), ha posat a disposició 5.260 places de formació en anglés i 1.540 en valencià en les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI).

Les classes començaran a partir d’octubre del 2017 i tindran diferents modalitats, segons siguen presencials, cursos en línia mitjançant aules virtuals i cursos d’habilitats orals.

Per a aquesta primera fase de formació, tindrà prioritat el professorat d’Infantil, ja que el decret de plurilingüisme comença el proper curs (2017-2018) per les aules experimentals de 2 anys i la segona etapa d’educació infantil —xiquets de 3 a 6 anys—. També tindran preferència el professorat d’aquells centres que opten a aplicar el PEPD més enllà de l’etapa d’Infantil.

Modalitats dels cursos

Pel que fa als cursos presencials, aquests es duran a terme en tres modalitats. Una d’aquestes és la dels cursos d’anglés i valencià, que es desenvoluparan a les EOI i que correspondran als nivells A2, B1, B2, C1, amb una durada de 120 hores lectives.

Hi haurà una altra modalitat de cursos presencials d’actualització lingüística d’anglés B2 i valencià C1, adreçats al professorat amb certificat acreditatiu del nivell de llengües. També tindran lloc a les escoles oficials d’idiomes valencianes i tindran una durada de 60 hores.

Una tercera modalitat és la dels cursos d’habilitats orals d’anglés B2 i valencià C1. Estan adreçats al professorat que estiga en actiu impartint una matèria en valencià o anglés i tindran una durada de 60 hores. Per a accedir és necessari presentar un certificat que acredite el nivell B2 d’anglés o certificat de capacitació i C1 de valencià o certificat de capacitació.

Pel que fa als cursos virtuals, s’impartiran els nivells B2 i C1 d’anglés i C1 de valencià en línia amb aula virtual tutoritzada. Es realitzaran mitjançant una plataforma proporcionada per l’escola oficial d’idiomes i tindran una durada de 120 hores lectives.

La realització d’una prova de nivell per a poder accedir als cursos presencials d’anglés i valencià (dels nivells A2, B1, B2 i C1) de 120 hores lectives, així com per als cursos en línia amb aula virtual tutoritzada (anglés B2 i valencià C1), serà obligatòria únicament en cas de no poder justificar el nivell requerit mitjançant algun certificat dels inclosos en el formulari d’inscripció.

El procediment de matricula es publicarà a final d’aquest mes de maig. Mentre que, per altra banda, els professors estaran exempts del pagament de les taxes ordinàries i només hauran d’abonar les taxes per obertura de l’expedient acadèmic en cas de ser nous alumnes de l’escola oficial d’idiomes.

Per tal de fer les inscripcions, podeu accedir si punxeu ací.

Comparteix

Icona de pantalla completa