Diari La Veu del País Valencià
Alzira recupera el Concurs Nacional de ‘Mascletaes’ després de cinc anys
RedactaVeu / Alzira.

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, i el president de la Junta Local Fallera, Vicente Muñoz, han presentat el VI Concurs Nacional de ‘Mascletaes’ Falles Ciutat d’Alzira 2014. Un concurs que s’emmarca dins dels actes programats entorn de la commemoració del 125 aniversari de les Falles de la ciutat i que se celebrarà del 14 al 18 de març.

Al concurs participaran 5 empreses pirotècniques que, durant el transcurs de l’acte, han signat les bases i han fet oficial la seua participació.

La màxima autoritat local ha destacat: “Estem molt contents de recuperar aquesta competició, que es va realitzar per última vegada en 2009, i que va en benefici de la projecció de les nostres falles i per tant de la nostra Ciutat. A més, enguany amb la celebració del 125 aniversari era el millor moment per a fer-ho. Un aparador perquè puguen vindre a Alzira personalitats de la cultura, la política i la TV perquè, a més, difonguen més nostres festes. Volem que Alzira siga punt de trobada Faller i que veïns de la comarca i de pobles propers compartisquen les nostres ‘mascletaes’ en la setmana fallera. Hi ha un gran nivell de participants en el concurs, anime els pirotècnics a lluir-se, no solament per guanyar i repetir el pròxim any, sinó que també perquè les falles d’Alzira són una Festa d’Interès Turístic Nacional i són un gran reclam per a ells”.

El divendres, 14 de març, l’empresa alzirenya Pirotècnia Crespo serà l’encarregada de la ‘mascletà’. L’empresa de Llanera de Ranes, Pirotècnia Valenciana, dispararà la ‘mascletà’ el dissabte, 15 de març. El diumenge 16 de març, serà el torn de Germans Caballer Pirotècnics SL d’Almenara. El dilluns 17 de març, l’encarregada de la ‘mascletà’ serà la Pirotècnia Mª Angustias Pérez arribada des de Guadix (Granada) i el dimarts 18 de març, ho farà Pirofantasía C. Caballer de Burjassot. El dimecres 19 de març, la ‘mascletà’ serà a càrrec de Pirotècnica Valenciana, aquesta, fora de concurs.

Acte de presentació del concurs de mascletaes

Els participants en el concurs hauran d’oferir un espectacle amb una durada mínima de 5 minuts, sense comptar els trons d’avís. El pes màxim autoritzat de la matèria detonant serà de 60 kg i de la matèria reglamentada de 150 kg. El calibre màxim autoritzat de qualsevol artifici de pirotècnica serà de 50 mm.

El guanyador del concurs rebrà un trofeu acreditatiu i el dret a ser contractat per la Junta Local Fallera per al pròxim any per a disparar la ‘mascletà’ del 19 de març que està fora de concurs, així com la Nit del Foc.

Comparteix

Icona de pantalla completa