Diari La Veu del País Valencià
Blasco va pressionar els tècnics perquè aprovaren les subvencions
Europa Press / RedactaVeu / València

Fernández s’ha pronunciat en aquests termes en la seua declaració, en qualitat de testimoni, en el judici que se segueix per la primera peça del ‘Cas Blasco’, en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la concessió de subvencions per part de l’extinta conselleria a la Fundació Cyes.

El testimoni ha apuntat que després que els tècnics es negaren a tramitar l’acta amb les ajudes a la Fundació Cyes l’any 2008, el conseller els va requerir en una reunió i els va dir que creia que estaven “equivocats”, que no havien tramitat bé l’expedient, i que ell “era el capacitat per a interpretar el requisit d’experiència prèvia”. “I el to anava pujant”, ha dit Fernández, que ha comentat que es va sentir “pressionat”.

La Conselleria demanava arguments a una avaluadora externa per a “admetre” Cyes

D’altra banda, el responsable de la principal avaluadora externa que analitzava els projectes de cooperació per a l’extinta Conselleria de Solidaritat, Luis Fernando Castel, ha afirmat que l’exsecretària general de l’entitat Tina Sanjuán li va demanar que cercara arguments perquè la Fundació Cyes “poguera ser admesa” en les subvencions que atorgaven.

Així, ha explicat que després de rebre aquesta trucada, va encarregar un informe a una advocada de Broseta, i quan el va rebre, el va remetre a Sanjuán.

Sobre aquest informe jurídic, el fiscal sosté que va haver-hi falsificació, ja que en el remès per la consultora s’incloïen unes incidències i, no obstant açò, en el que constava en Conselleria, i que va ser remès a Fiscalia quan es va sol·licitar, aquestes havien desaparegut.

Comparteix

Icona de pantalla completa