Diari La Veu del País Valencià
Solució als accessos del polígon Fuente del Jarro
Paterna reclama una reunió urgent al Ministre De la Serna perquè Foment done una solució als accessos del polígon Fuente del Jarro

Després del greu incendi, l’Ajuntament ja està treballant per seguir millorant en els protocols d’emergències

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha tornat a reclamar al Ministeri de Foment la construcció dels accessos a la segona fase del polígon industrial de Fuente del Jarro, unes connexions necessàries i fonamentals per a garantir la correcta accessibilitat i circulació de la zona i que constitueixen una reivindicació històrica de l’equip de Govern de Paterna i dels empresaris i treballadors d’aquest parc industrial, un dels més grans d’Europa.

El primer edil ha tornat a exigir accessos des de la V-30 i el bypass després de l’explosió i incendi produïts ahir a Indukern, l’empresa química situada al polígon Fuente del Jarro, que va obligar a evacuar més de 150 empreses i 3.000 treballadors.

L’Alcalde de Paterna ha assenyalat que “encara que els protocols de seguretat van funcionar correctament gràcies a la coordinació i excel•lent treball de forces i cossos de seguretat d’Emergències, hui només hem de parlar de danys materials i d’un ferit lleu que ja té l’alta mèdica”.

Sagredo ha posat en valor la gestió que es va dur a terme després de l’incendi, però ha reclamat els accessos a la segona fase de Fuente del Jarro. “El túnel actual és l’única forma d’accedir a aquesta zona, i es converteix en un embut en situacions de crisis”, ha precisat. Per açò, ha exigit al Govern central i a totes les administracions competents una connexió directa amb bypass i V-30. I ha anunciat que hui mateix enviarà una carta al ministre, Íñigo De la Serna, per reclamar aquestes infraestructures.

“Aquesta no és una demanda capritxosa. Ho necessitem perquè si, desafortunadament tornem a tindre una situació de crisi semblant a la d’ahir, puguem afrontar-la amb majors garanties i tinguem més facilitats a l’hora d’evacuar a les persones amb major seguretat”.

L’Ajuntament de Paterna, ha presentat al•legacions al projecte d’ampliació de la V-30, sol•licitant que hi haja accessos directes a la II fase d’un dels polígons més grans i importants d’Europa, mitjançant la construcció de dos ponts, d’entrada i eixida.

Comparteix

Icona de pantalla completa