Diari La Veu del País Valencià
Xarxa Vives lamenta el constant drenatge de la llengua pròpia
Europa Press / València

Palomar subratlla la “inquietud” del conjunt de la Xarxa davant fets com el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV), la supressió d’aules de línia en valencià a les escoles i l’eliminació de les emissions de Catalunya Ràdio.

En aquest sentit, reivindiquen el dret dels valencians “a la comunicació, la informació i la formació” en la seua llengua pròpia.

Palomar ha fet balanç en roda de premsa del seu semestre al capdavant de la Xarxa Vives i ha mostrat la seua satisfacció pel treball realitzat, amb fites com la creació del primer curs massiu en línia i obert dedicat a l’aprenentatge del català especialitzat, XarxaMOOC, que compta amb més de 800 inscrits, i del grup de treball d’Igualtat de Gènere.

Acompanyat pel president de la Comissió de Llengua de la Xarxa i vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés, i pel secretari executiu de la Xarxa, Ignasi Casadesús, ha subratllat així mateix l’acte conjunt de clausura del curs universitari 2012-2013, que la UA va acollir el passat 12 de juliol.

En l’acte, s’ha presentat la guia ‘Criteris lingüístics per a textos corporatius de difusió general’, que arreplega un conjunt de recomanacions que, a partir de les varietats i les solucions lingüístiques més generals, faciliten la configuració de “un model de redacció neutra, acceptable per a tots els usuaris, independentment de la seua varietat lingüística del català o valencià”.

El coordinador acadèmic de la guia, Brauli Montoya, ha destacat la seua utilitat per a empreses i institucions que es dirigeixen habitualment a públics dels diferents territoris de parla catalana.

Commemoració del XX Aniversari

Palomar també ha presentat el programa d’activitats previst per a commemorar el XX aniversari de la institució, fundada el 28 d’octubre de 1994 a Morella (Els Ports).

L’obertura de l’aniversari tindrà lloc aquest divendres, a les 12.00 hores, al Museu de la Universitat d’Alacant i, a continuació, s’inaugurarà l’exposició ‘Imatges Vives, una mostra del patrimoni artístic, científic i documental de les 21 universitats membres’.

La jornada finalitzarà amb una actuació de Xavi Castillo, de Pot de Plom Teatre, i donarà el tret d’eixida de la commemoració del 20è aniversari de la Xarxa, que recorrerà durant tot l’any la regió Vives i també suposarà el final del període de presidència de la Xarxa per part de la Universitat d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa