Diari La Veu del País Valencià
Isabel-Clara Simó presenta a Alcoi la reedició de ‘La vida sense ell’
RedactaVeu / Alcoi

Isabel-Clara Simó estarà a Alcoi el pròxim dijous dia 30 de gener per a presentar el seu últim llibre, La vida sense ell. L’acte tindrà lloc a les 20 hores al saló d’actes del Centre Cultural i estarà presentat pel regidor de Política Lingüística Jordi Tormo, i per Ivan Gisbert, doctorand per la Universitat d’Alacant que ha centrat el seu treball en l’obra de l’escriptora alcoiana.

Isabel-Clara Simó, Medalla d’Or i Filla Predilecta d’Alcoi, torna al seu poble per a presentar La vida sense ell, obra que va ser publicada l’any 2000 i que ara s’ha reeditat amb motiu d’una reescriptura per la seua part després de huit edicions. Aquesta novel·la ens mostra la turmentosa vida de Mercè, una dona sotmesa a les humiliacions constants per part del seu marit i víctima de la violència de gènere exercida sobre les dones i de com Mateu, el seu fill, descobreix aquests fets a través del seu diari.

Segons Jordi Tormo, “és una magnífica oportunitat per tindre de nou a Alcoi a la nostra Medalla d’Or i Filla Predilecta. Una escriptora crítica i fidel als seus principis, que en aquest llibre ens ofereix una trama intensíssima amb un rerefons social molt interessant des de la vessant feminista: una crítica cap a la violència de gènere i una clara defensa dels drets humans i de les dones”.

La vida sense ell és també un homenatge a Alcoi. Les accions descrites en el llibre tenen lloc en distintes ubicacions del terme municipal com, per exemple, carrers com Sant Llorenç i Sant Nicolau, espais com La Glorieta i la Placeta Les Eres i instal·lacions públiques com la Biblioteca Municipal o el Teatre Calderón. En aquest sentit, segons Jordi Tormo, “Isabel-Clara Simó continua sent una de les nostres millors ambaixadores donant a conèixer Alcoi a través de les seues obres. Llibres com Júlia, Alcoi-Nova York o La vida sense ell en són un clar exemple”.

Isabel-Clara Simó ha rebut els guardons Premi Sant Jordi (1993), Premi València de Literatura (1995), Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1999) i Miquelet d’Honor (2012). Recentment ha estat guanyadora del Premi Literari i Gastronòmic Pou de la Neu pel relat Quan tot és fosc.

Comparteix

Icona de pantalla completa