Diari La Veu del País Valencià
L’increment de les importacions d’arròs sense aranzels es debat a Burssel·les
RedactaVeu / Brussel·les

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha abordat la situació de l’arròs valencià amb el director general de la Unitat de Comerç de la Comissió Europea, Zoltan Smogyi, i li ha traslladat la preocupació dels productors valencians per l’increment de les importacions sense aranzels.

Així, en la reunió que ha mantingut Puig a Brussel·les en la qual també ha participat l’eurodiputat valencià Andrés Perelló, ha advertit al responsable europeu de comerç que “han de posar-se límits, perquè encara que no hi ha suficient producció en la Unió Europea, el problema que es planteja són les condicions en les quals aquest arròs importat d’aquests països es produeix i el preu pel qual es ven en la Unió”.

En aquest sentit, ha recordat que no es pot competir amb països en els quals els costos de producció són quasi nuls i no paguen aranzels per a arribar als països europeus. Igualment li ha plantejat a Smogyi “quins avantatges tenen els productors europeus que sí que tenen obligacions mediambientals i socials” al mateix temps que ha alertat que “molts agricultors estan abandonant els seus cultius perquè no poden competir en preu”.

Per tot açò, ha demanat que la Comissió Europea estudie l’assumpte en profunditat perquè “és molt important per a l’economia de moltes famílies i més en un país amb tant atur com Espanya”. “És necessari que des de la Unió Europea es prenguen com més prompte millor mesures de suport als productors valencians d’arròs, els qui veuran impossible mantenir la seua activitat i el seu nivell de renda mínims en els pròxims mesos sense l’ajuda i amb l’abandó que pateixen per part dels governs de Rajoy i d’Alberto Fabra”, ha conclòs el líder socialista.

Comparteix

Icona de pantalla completa