Diari La Veu del País Valencià
154.000 euros en 4 anys de Fitur per promocionar un aeroport en obres
RedactaVeu / Castelló.

Com s’ha anat destapant aquests dies, l’empresa pública Aerocas era un calaix sense fons d’on es podia “malgastar alegrement” sense cap tipus de problema, al mateix temps que mantindre la plantilla costava més de 380.000 euros a l’any, segons ha denunciat el grup Compromís.

Ara, des d’aquesta formació s’han fet públiques noves dades que demostren com es va malgastar “indecentment” els diners públics dels contribuents, anant a vendre durant els pocs dies que dura FITUR, una infraestructura que estava encara pendent d’iniciar les obres o en un estat de tramitació molt endarrerit.

Any rere any, l’aposta promocional de les comarques del nord era no el seu atractiu en platges, patrimoni cultural, arquitectònic, paisatgístic, d’oci, sinó “una ridícula infraestructura que no estava ni està en funcionament; com si una infraestructura poguera ser la destinació”, lamenten des de Compromís.

Ara, anys després, evidentment aquest aeroport s’ha convertit “en una icona i és mundialment reconegut com a un gran símbol del despropòsit, del balafiament de diners públics”.

En els anys de bogeria, segons les factures a les quals s’ha tingut accés des del Grup Parlamentari de Compromís, la presència d’un estand propi de la infraestructura suposava un gran desemborsament de diners públics; en muntatges, lloguers, publireportatges, anuncis específics en sols algunes emissores de ràdio, o pastissets de confitura…, 153.819,46 euros directament pagats per Aerocas, sense comptar les despeses d’hotels, desplaçaments, i barra lliure dels polítics i dirigents del PP.

“Anar a Fitur a passar uns dies de festa, era la moda imposada per Carlos Fabra, que es convertia en màxima tendència i obligació d’alcaldes i demés comparsa, però com es veu, no eixia de vades”, han denunciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa