Diari La Veu del País Valencià
L’escriptora eslovena Simona Skrabec obri els Encontres a Beniarbeig
RedactaVeu / Beniarbeig

Aquest dijous dia 23 de gener arrancaran a Beniarbeig (Biblioteca Municipal, 19.30 hores) les ‘Jornades sobre literatura i història 2014’, una iniciativa, la d’Encontres a Beniarbeig, nascuda amb la intenció de consolidar una cita cultural per al municipi i alhora per al conjunt de la Marina Alta.

La programació l’encetarà així l’escriptora i filòloga eslovena Simona Skrabec amb la conferència ‘Europa literària, Europa històrica’. Skrabec, estudiosa de la teoria literària i traductora, ha traduït diversos llibres de l’eslovè al català i del català a l’eslovè. En la seua obra veiem un especial interès en la reflexió sobre el sentiment nacional i Europa com a ens històric i cultural. Des de l’any 1992 viu entre Catalunya i Eslovènia, col·laborant en diversos mitjans de comunicació.

La ponència de Skrabec precedirà les comunicacions de febrer i març, encapçalades per dos dels més destacats autors de novel·la històrica dins les lletres valencianes: Silvestre Vilaplana –qui ens parlarà el 20 de febrer sobra la realitat i la ficció que poblen la seua gran obra Les cendres del cavaller– i Josep Lozano, qui traçarà -27 de març- una sucosa panoràmica literària en la seua conferència ‘La novel·la històrica al País Valencià: Crim de Germania’. El poeta i especialista en literatura hispanoamericana Tomàs Hernàndez conduirà la xarrada del 10 d’abril sobre ‘La invención de Índias’, mentre que el prestigiós historiador de la Universitat de València Antoni Furió serà l’encarregat de tancar el cicle amb la intervenció del 22 de maig amb el títol ‘La història en les novel·les valencianes de Blasco Ibáñez’.

Comparteix

Icona de pantalla completa