L'oposició demana reobrir en les Corts la comissió del Metro

"Aquest fet contrasta amb la tossuderia del PP, qui va tancar en fals la comissió de recerca en Les Corts, i que s'ha negat a assumir responsabilitats polítiques"
22 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha valorat com una "magnífica notícia" que l'Audiència de València s'incline per reobrir la recerca de l'accident de Metrovalencia perquè "és reconfortant per a l'Associació de Víctimes de l'Accident de Metro 3J i per a totes les persones relacionades amb aquest dramàtic accident que ha sigut gestionat d'una manera nefasta per la Generalitat".

Puig ha recordat que ahir la delegació dels socialistes valencians va acompanyar els representants de l'associació durant la reunió que van mantenir amb la presidenta del Comitè de Peticions del Parlament Europeu, Erminia Mazzoni, que va mostrar "major sensibilitat que tots els dirigents del PP a Espanya".

De la mateixa manera, el portaveu de Compromís en les Corts, Enric Morera, considera que la reobertura de la recerca de l'accident del metro és un fet "molt important, perquè reconcilia les víctimes i els seus familiars amb la justícia".

"Ara, la societat espera que es faça justícia, que se sàpiga la veritat, que els culpables responguen davant la llei i que la Generalitat assumisca la seua responsabilitat política, la reparació de les víctimes i també la depuració de responsabilitats en FGV i en Les Corts, on es va realitzar una comissió de recerca que serà estudiada per la Història com el súmmum de la vergonya parlamentària", ha ressaltat.

Morera ha volgut traslladar a l'Associació de Víctimes del Metro la seua "més sincera felicitació", per "no haver defallit en la seua lluita perquè es faça justícia i se sàpiga la veritat". "Sempre hem estat al seu costat i ho seguirem estant, perquè no podem permetre la indignitat amb la qual se'ls ha tractat i no podem permetre que el greu accident que tant ens va marcar seguisca sense responsables", ha manifestat.

Per la seua banda, la portaveu d'EUPV en les Corts, Marga Sanz, en un comunicat, ha mostrat la seua "satisfacció" per aquesta decisió de l'Audiència que, al seu judici, "demostra una sensibilitat cap al que és una demanda social generalitzada: fer justícia sobre les conseqüències d'aquell accident que es va cobrar la vida de 43 persones i en va ferir 47".

"Aquest fet contrasta amb la tossuderia del PP, qui va tancar en fals la comissió de recerca en les Corts, i que s'ha negat a assumir responsabilitats polítiques", ha ressaltat. Sanz ha avançat que Esquerra Unida tornarà a exigir una comissió de recerca en les Corts sobre aquell accident, perquè "d'una vegada per sempre s'assumisquen les responsabilitats que d'ací es deriven".

next