Diari La Veu del País Valencià
El Govern espanyol nega intencionalitat política en l’expedient contra ACPV
ACN / Madrid

Acció Cultural del País Valencià ha anunciat aquest dimarts el cessament immediat de les seues emissions després de rebre divendres passat una notificació del Ministeri d’Indústria que li comunicava l’obertura d’aquest expedient sancionador per la instal·lació d’estacions radioelèctriques i l’ús de freqüències sense autorització. Les sancions poden comportar una multa de 500.000 euros cadascuna.

Segons fonts del Ministeri, malgrat que l’expedient es va obrir arran d’una denúncia de Círculo Cívico Valenciano, una associació de caire blaver, no té cap mena d’intencionalitat política i només respon al procediment legal quan es produeixen infraccions d’aquesta mena. “Es van detectar emissions que no tenien autorització i per això s’ha obert un expedient sancionador contra Acció Cultural del País Valencià”, apunten aquestes fonts.

El ministre Soria ha evitat abordar aquesta qüestió als passadissos del Congrés dels Diputats quan la premsa li ha demanat una valoració sobre l’obertura de l’expedient, però fonts del Ministeri han apuntat que gràcies a l’expedient s’allibera una franja de l’espai radioelèctric valencià que estava essent “indegudament” utilitzat. També assenyalen que no es tracta d’una sanció corrent, malgrat que no han concretat el nombre d’expedients oberts anteriorment per fets similars.

Comparteix

Icona de pantalla completa