Diari La Veu del País Valencià
#XarxaSolidaritat davant la ‘repressiva’ llei de símbols a les Illes
RedactaVeu / València

La #XarxaSolidaritat formada per les Federacions d’Educació de les CCOO del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears crida a la solidaritat amb la comunitat educativa de les Illes davant l’entrada en vigor de la repressiva llei de símbols

Aquest 20 de gener ha entrat en vigor a les Illes Balears la repressiva Llei de símbols per la qual els directors dels centres educatius han de notificar a la Conselleria de qualsevol expressió de llibertat que vegen a les façanes dels centres educatius.

Per si no fos suficient amb la llei que fins i tot, per iniciativa de la FAPA de Mallorca, han denunciat davant el relator de l’ONU, “ara, el decret que el desenvolupa, arriba a imposar que ni les llaçades aprovades pels ajuntaments, ni quadribarrades, ni el color groc, ni algunes cançons, puguen (possiblement) adornar les façanes de les nostres escoles o afavorir l’ambient dels nostres centres. Sota pena de fins 10.000€. Mireu si el PP valora la llibertat d’expressió que li posen el preu més alt possible”. lamenten.

Les Federacions d’Educació de les CCOO animen els centres (així com docents i famílies) a continuar fent ús de les seues façanes com fins ara, i recorden que existeix un calendari pedagògic “al qual els docents tenim l’obligació d’atendre i és per això que sempre ho hem expressat públicament: el 30 de gener és el dia de la pau i sempre s’han penjat llençols blancs contra les guerres, el carnestoltes; la setmana cultural; Nadal…”.

Des de la FE CCOO “no hem entès mai com el Govern Balear dedica temps i esforços a atacar les llibertats, i recorda un altre cop a la Conselleria d’Educació que aprofiti les visites que ja té programades per eradicar els llaços i atengui primer els desperfectes i la manca de personal”.

“Asèptic, incolor i insípid. Així ens vol el PP. De la mateixa forma que han imposat el contingut mercantilista, competitiu i segregador amb la LOMCE i el nyap del TIL, ara ens redecoren i donen forma als exteriors que sens dubte, sempre han volgut controlar. Saben que l’educació és perillosa per aconseguir els seus objectius pel control de la població i de les nostres butxaques. En aquest cas, el mecanisme de control és pervers: sol·licitud detallada al director general amb un estudi tècnic i, si no està clar, es reuneix l’òrgan censor, altrament dit: comissió d’ús de símbols no institucionals”.

Des de la FE CCOO de les illes, del País Valencià i de Catalunya, ja treballem en clau de #ResistènciaIndefinida i amb #XarxaSolidaritat. “No ens queda més que treballar unitàriament”.

“No hi ha més aprenentatge que el de la lluita organitzada i participativa. No hi ha més ensenyament possible que el que ens atorga la llibertat aconseguida dia rere dia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa