Diari La Veu del País Valencià
Els pares d’un jove de 15 anys presenten una denúncia per agressió homòfoba
ACN / València

Els fets s’han conegut el mateix dia que s’ha fet públic un informe del Síndic de Greuges on reclama a la Conselleria d’Educació que elabore en coordinació amb altres conselleries n Pla de prevenció contra l’assetjament per motiu d’orientació sexual.

L’escrit s’ha presentat en resposta a una queixa de diverses associacions, que han aportat estudis sobre problemes d’aquests adolescents als centres escolars i constaten que no consten estudis sobre aquest problema.

Des de l’Ajuntament de Gandia s’ha informat que la direcció del centre on han succeït els fets ha pres “totes les mesures al seu abast per a solucionar aquest fet i treballar perquè no es tornen a repetir”.

La regidora d’Educació ha informat que ha parlat amb els professionals de l’equip del programa que desenvolupa l’Ajuntament per a lluitar contra l’absentisme escolar, format per dues psicòlogues i dues educadores socials, i han confirmat l’agressió.

“El jove està molt afectat, des del departament d’Educació ens hem posat a la seua disposició per a donar-li suport i aportar solucions”, ha assegurat Cháfer. La regidora responsable d’Educació ha afegit que aquest fet serà tractat en el Consell Escolar Municipal per la seva gravetat. 



Segons el consistori, l’agressió es va produir al pati, és a dir, a l’interior de l’institut pel que la responsabilitat és del centre, que està treballant per evitar noves agressions, ha assegurat.

D’altra banda, la diputada autonòmica d’EUPV, Esther López Barceló, ha qualificat de “gravíssims” els fets ocorreguts i ha dit que “hem d’actuar d’immediat davant aquestes actituds, la Conselleria no pot estar de braços creuats, i la corresponent investigació dels fets ha de venir acompanyada de mesures per evitar la reproducció de més casos d’aquest tipus”.

Comparteix

Icona de pantalla completa