Diari La Veu del País Valencià
Cerdà: “Els comptes del Consell, els de la fallida imminent i l’empobriment
RedactaVeu / València

El president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Agustí Cerdà, ha denunciat hui la situació límit de la Generalitat Valenciana. Cerdà ha qualificat els comptes per al 2014 “pressupostos de la fallida, l’empobriment i el fracàs”, després de destinar més del 26% dels seus recursos al deute. “Són un fidel reflex de la incapacitat per governar del Partit Popular”, ha afirmat

Per a Cerdà “els pressupostos ens situen al límit de la fallida i la situació encara s’agreuja més pel fet que el Consell ha de tornar quasi 2000 milions d’euros (un 12% del nostre pressupost) al Govern Central del FLA i altres mesures de suport financer, mentre se’ls nega una aportació addicional d’altres 1500 milions d’euros i el Consell reconeix no tenir cap mena de Pla B. El FLA se’ns ha venut com un ajut, quan és una gran trampa. El Govern Espanyol ens finança part dels diners que ens espolia cada any i després ens els fa tornar amb interessos posant en un seriós risc les finances de la Generalitat”.

Cerdà ha denunciat que “una vegada més, seran les polítiques socials, i per tant el conjunt de la ciutadania, qui pagarem els plats trencats de la incapacitat política del Partit Popular. Als pressupostos es manté la partida destinada a polítiques socials per davall d’anteriors exercicis, el que seguirà comportant retallades, pèrdua de serveis i repagaments”.

El dirigent republicà ha recordat que “a més de la mala gestió sistemàtica del Consell, i els incomptables casos de corrupció, cal recordar que les transferències del Govern Central només cobreixen el 80% de les despeses socials. No obstant açò, la societat valenciana genera més recursos que van a Madrid i no retornen i si ho fan és en forma de deute que hem de tornar amb interessos. La suposada solidaritat és, en la pràctica, més deute, més retallades i més empobriment. L’espoli fiscal és una sagnia que atempta directament contra el benestar dels valencians. Enguany, la inversió es reduirà 833€ per habitant al País Valencià, per destinar-la al pagament de deute i com a societat no ens ho podem permetre. Cal que generem consensos al voltant de la denúncia de la sagnia econòmica que patim i que els valencians i les valencianes recuperem la nostra sobirania fiscal per afrontar els reptes de present i futur”.

El president de la formació republicana ha acabat preguntant-se: “¿D’on pensa treure els diners l’oposició per restituir Canal-9, reindustrialitzar el País Valencià, refer el sistema educatiu i sanitari o posar en marxa un pla de xoc per pal·liar els efectes de la dependència? No serà prou amb gestionar millor el que tenim. Serà imprescindible disposar dels recursos que generem per fer front als problemes que tenim”.

Comparteix

Icona de pantalla completa