Diari La Veu del País Valencià
Periodistes de TVE, pressionats perquè no preguntaren a Alberto Fabra
RedactaVeu / València

Els fets van ocórrer divendres passat, 17 de gener, en la inauguració d’una empresa local de La Pobla de Vallbona, on varen assistir el president de la Generalitat, Alberto Fabra, i el conseller d’Economia, Máximo Buch. Quan va finalitzar l’acte, els companys de TVE van ser els que van patir el control desmesurat per part d’alguns membres del departament de comunicació del Consell que els insistien en què la la seua presència allí no era necessària perquè Alberto Fabra no repondria a cap pregunta, ja que ho havia fet hores abans el vicepresident Ciscar en la roda de premsa del Consell.

Els companys de TVE, exercint el seu dret a informar, van romandre, juntament amb els professionals de La Sexta i d’altres mitjans, esperant l’eixida del President, rebent constantment indicacions per part del Gabinet de Comunicació de la conselleria d’Economia i instant-los a marxar perquè la seua presència, segons ells, “estava fora de lloc”.

La Unió de Periodistes Valencians lamenta i condemna la política comunicativa del Consell en ignorar i vulnerar el dret de la ciutadania a rebre informació i el dret dels periodistes a complir amb el seu deure, el d’informar.

Tanmateix “expressem la nostra protesta pel que suposa una pèrdua de pluralitat informativa i un acte manifest de censura contra un dret fonamental i contra la llibertat de premsa. I, a més, entenem l’actitud del Consell com un atac a la pluralitat informativa i una retallada més en el dret a la informació de la ciutadania”.

Insistim en què #senseperiodismenohihademocràcia i #senseperiodistesnohihaperiodisme

La Unió de Periodistes Valencians “som l’organització professional majoritària a la Comunitat Valenciana. Representem vora mil dels periodistes valencians davant la Federación de Asociaciones de la Prensa de España (FAPE) i estem integrats en la Federació Internacional de Periodistes (FIP)”.

“Com recullen els nostres estatuts, -continuen-, els nostres principals objectius són la defensa dels drets a la llibertat d’expressió i a rebre una informació plural i veraç, la unitat del col·lectiu de periodistes i la dignitat dels professionals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa