Diari La Veu del País Valencià
Queden en llibertat els set detinguts a València i Alacant
Europa Press / València

Així, ha indicat que els detinguts a València, un total de quatre persones, han quedat en llibertat després de declarar davant el Jutjat d’Instrucció número 11 d’aquesta ciutat. La titular d’aquest jutjat ha obert una causa per atemptat a l’autoritat i desordres públics.

Pel que fa als detinguts a Alacant, tres persones, el TSJ valencià ha assenyalat que després de declarar en el Jutjat d’Instrucció número 4 d’aquesta ciutat, la jutge ha acordat per a tots llibertat provisional sense mesures cautelars. Així mateix, ha obert una causa per desordres públics.

Un centenar de persones empara els detinguts

Prop d’un centenar de persones s’ha concentrat aquest migdia enfront de la Ciutat de la Justícia de València per a protegir a l’eixida del jutjat els quatre detinguts a la capital del Túria aquest divendres.

Els presents han rebut sota la pluja els quatre joves amb crits com ‘Llibertat detinguts’ i amb aplaudiments. Els arrestats, que han quedat en llibertat amb càrrecs, han eixit per separat després de declarar davant la titular del jutjat d’Instrucció número 11, entre les 13.00 i les 14.00 hores.

Entre els detinguts està una veïna de Requena de 30 anys, Yolanda, que ha criticat el tracte rebut després de ser detinguda, així com Jorge, de 22 anys, i Abel, de 20 anys, els qui han negat haver actuat amb violència durant la protesta a la qual havien acudit de manera “pacífica” i afirmen haver sigut arrestats mentre tornaven a la seua casa. De fet, aquest últim, estudiant i veí de Yecla, assegura que es planteja la possibilitat de dirigir-se fins a un hospital per a tramitar un part de lesions.

En la concentració estaven presentes alguns dels manifestants de la nit anterior, els qui han reconegut que “van tibar bastant” la situació i que la policia va actuar al final de la marxa després d’observar prèviament les pintades que es van realitzar i la crema de contenidors.

Una de les presents, Isabel, ha justificat la protesta convocada aquest divendres a València en suport als veïns de Gamonal, ja que aquest tipus d’accions són el “únic element” que li queda a la classe treballadora per a la seua defensa i ha assenyalat que “hi ha un abans i un després del Gamonal”. “Ja està bé que la gent s’estiga morint, estiga sent desnonada i no tinga per a viure. La violència la comet la institució”, ha asseverat.

Alguns dels presents han informat que, després de la posada en llibertat d’aquests quatre joves, està prevista per a aquesta vesprada una nova concentració a les 19.30 hores a la plaça de l’Ajuntament de València, una convocatòria que està sent difosa a través de les xarxes socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa