Diari La Veu del País Valencià
El PSPV serà el primer a celebrar les seues primàries i Romeu renuncia
Europa Press / RedactaVeu / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assenyalat que “és molt important que la direcció del partit haja acceptat el calendari proposat pel PSPV, ja que açò demostra que Ferraz és sensible a la complicada situació que viu en aquests moments la Comunitat Valenciana i a la necessitat que existisca un avançament electoral”.

El Comitè Federal ha aprovat la sol·licitud de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE perquè aquest procés es desenvolupe per un procés de primàries obertes. El procés es desenvoluparà en els terminis previstos en el calendari aprovat i aquest diumenge tindrà lloc el Comitè Nacional del PSPV on s’informarà dels acords assolits a Madrid.

“Hui és un dia molt important perquè hem obert el PSPV a la societat per a combatre així la desafecció que en aquest moment allunya els ciutadans de la política”, ha afirmat Puig, qui ha considerat “fonamental incentivar els ciutadans a participar en la política, no solament el dia de les eleccions sinó fins i tot en l’elecció de candidats”.

D’altra banda, Francesc Romeu renuncia a presentar-se a les primàries del PSPV i s’uneix a l’equip de Ximo Puig.

Romeu declara que “els socialistes som, una vegada més, pioners en els processos d’aprofundiment democràtic. Ara s’ha obert el procés de primàries per a l’elecció de candidats. Amb la mateixa llibertat amb la qual qualsevol militant pot optar en ell, jo no ho faré perquè considere que la meua responsabilitat, ara, és la de contribuir a l’esforç comú de preparar-nos per a governar la Generalitat, la qual cosa ja serà, de per si mateix, un repte formidable donada la magnitud de la terra cremada que el PP ha deixat després del seu pas”.

Propostes creïbles

Durant la seua intervenció en el Comitè Federal del PSOE, el secretari general del PSPV ha plantejat una estratègia de futur centrada en cinc eixos, i en primer lloc ha remarcat la distància “entre la realitat ciutadana, allò que realment pateix la població, i l’imaginari que veu Rajoy”, per la qual cosa ha insistit en la necessitat que el PSOE “plantege propostes creïbles per a generar ocupació”.

En aquest sentit, ha assegurat que “és necessari un programa econòmic solvent i eficaç que garantisca que cada ciutadà puga tenir un projecte de vida”.

En segon lloc, Puig s’ha centrat en la “necessitat d’impulsar mesures per a combatre la desafecció política”, entre elles la celebració de primàries o una major contundència en la lluita contra la corrupció. De la mateixa manera, ha plantejat la necessitat de lluitar contra les desigualtats i ha instat a apostar per un model social europeu d’igualtat.

Pel que fa a la qüestió territorial, Puig ha destacat que “no és positiu centrar aquest debat a Catalunya, sinó que cal apostar per un model federal que de veres servisca per a equilibrar i garantir la igualtat entre autonomies”.

Finalment, el líder dels socialistes valencians s’ha referit a la lluita per les llibertats davant “una reculada i drets que ens ha costat dècades consolidar, com és la llei de l’avortament, la de seguretat ciutadana o el fet que el PP estiga limitant l’accés a la justícia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa