Diari La Veu del País Valencià
El TSJCV torna a anul·lar el PAI Marina d’Or Golf a Cabanes
Redactaveu / Europa Press / Cabanes

La sala del contenciós, secció primera, del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) ha tornat a anul·lar el PAI Marina d’Or Golf a Cabanes per “incompliments” en matèria mediambiental, segons ha informat Units pel Poble-Compromís en un comunicat.

La formació política ha assenyalat que aquesta nova anul·lació “se suma a la qual ja es va dictaminar al maig de 2013, la qual també anul·lava el PAI però únicament per la no publicació del mateix al Diari Oficial de les Comunitats Europees”, i ha afegit que “l’anul·lació va ser recorreguda en cassació davant del Tribunal Suprem per la Conselleria i l’empresa Marina d’Or, recursos que encara no estan resolts”.

Ara, ha explicat Units pel Poble-Compromís, “el TSJ estima el recurs presentat per 39 veïns del municipi demandant a la Conselleria de Medi Ambient, Urbanisme i Habitatge, a l’ajuntament de Cabanes i a Construccions Castelló SAU”.

Aquest recurs contenciós administratiu -ha aclarit- “es va interposar en contra de l’acord de 23 d’abril de 2010 que va aprovar definitivament l’Homologació Sectorial i Pla Parcial Marina d’Or Golf de Cabanes dictat per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Castelló, el qual s’ha declarat nul de ple dret, per la qual cosa torna a anul·lar el PAI ja anul·lat anteriorment”.

Segons la formació política, “aquesta nova sentència es basa en el fet que la Declaració d’Impacte Ambiental incompleix la legislació en matèria mediambiental per no haver tingut en compte altres alternatives i que incompleix la normativa que exigeix Avaluació Ambiental Estratègica”.

Torró (EUPV): “Aquesta nova sentència del TSJ, és un nou colp a l’urbanisme basat en l’especulació”

El diputat d’EUPV en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha valorat positivament la nova sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià que anul·la el PAI Marina d’Or Golf. “El PAI Marina d’Or Golf és un monstre urbanístic, fill dels pitjors temps del ‘pelotasso’ que depredava el nostre territori, amb més de 18 milions de metres quadrats. Aquesta nova sentència és un nou colp a l’urbanisme basat en l’especulació”.

Torró qüestiona seriosament el recolzament que ha tingut sempre, des del Govern Valencià, aquest ‘megaprojecte’ urbanístic, “aquesta nova sentència anul·la l’Homologació del projecte Mundo Ilusión que va aprovar la Generalitat Valenciana i que va ser un dels fonaments per acreditar la seua suposada legalitat. El PP ha estat jugant a afavorir els interessos privats del seu amic Ger i el seu mastodòntic PAI. El TSJ els ha deixat despullats davant la ciutadania”.

El parlamentari del grup d’esquerres ha assegurat que el Consell ha de donar explicacions urgentment per la seua actuació en la tramitació del PAI Marina d’Or Golf, “d’acord amb la nova llei 6/2006, el projecte no és viable i no pot tenir una DIA favorable, i el Consell ho havia de saber, però va callar i deixar fer a l’empresari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa