Diari La Veu del País Valencià
Alcoi portarà a FITUR la candidatura a Patrimoni de la Humanitat
RedactaVeu / Alcoi

Un any més, Alcoi estarà present a la Fira Internacional de Turisme FITUR, que se celebra del 22 al 26 de gener, a través de l’estand de Costa Blanca amb el seu material turístic propi i la presència ‘in situ’ de les informadores turístiques municipals per atendre els visitants. A banda de promocionar tots els recursos turístics de la ciutat, la novetat principal d’enguany serà la presentació del Casal del Nadal i la candidatura del Nadal alcoià a ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Tal i com comenta la regidora de Turisme Maria Llopis, “enguany volíem presentar com a novetat en FITUR l’aposta pel Nadal alcoià en el seu conjunt i l’obertura del Casal de Nadal, una infraestructura única a Espanya per les seues característiques, que presenta al visitant dos Béns d’Interés Cultural i unes Festes d’Interés Turístic Nacional, i que tan bons resultats ha tingut de públic en la seua inauguració. D’altra banda, el camí encetat per a convertir-se en Patrimoni de la Humanitat és l’altre reclam que creiem que pot captar l’interés dels mitjans a una fira com FITUR”.

Casal del Nadal

Juntament amb aquesta presentació a la premsa especialitzada de la candidatura a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, la ciutat portarà les Festes de Moros i Cristians i aprofitarà el públic general que accedeix el cap de setmana a FITUR, i que prové especialment de la Comunitat de Madrid, per promocionar unes festes que enguany coincideixen amb una de les principals dates turístiques dels madrilenys, el Pont de la Comunitat a principis de maig. També hi haurà informació sobre la resta de ‘reclams turístics’ que al llarg de l’any ofereix Alcoi a través de tot el seu material turístic i que bé mereixen una visita: Ruta Europea del Modernisme, Ruta Industrial, museus, natura, turisme de reunions, exposicions d’Art i rutes culturals com Júlia o l’Ovidi Montllor, i, com no, les Festes de Moros i Cristians.

Moros i Cristians d’Alcoi

Llopis afegeix: que “des de l’Ajuntament continuem creient que la promoció turística més eficient en aquests temps és la de proximitat, i per això seguim apostant al llarg de l’any; però també és cert que FITUR és l’inici de l’activitat anual turística i és un bon aparador per presentar les novetats que qualsevol ciutat ofereix als visitants. Per tant, anar a FITUR sense fastos ni grans dispendis, sinó amb novetats atractives i originals, creiem que és important per la promoció turística d’Alcoi”.

L’any passat, Alcoi va presentar a FITUR la posada en valor turístic del Cementeri d’Alcoi i la seva entrada en la Ruta Europea de Cementeris Significants que tan bona acollida ha tingut al llarg dels mesos, tant amb la presència de la ciutat a diferents mitjans de comunicació gràcies a aquest reclam turístic, com els material i les rutes diürnes i nocturnes que s’han realitzat, que ja han portat gent de diferents indrets del País Valencià i que continuen tenint molta demanda de visitants. “Esperem que enguany la candidatura a Patrimoni de la Humanitat tinga tan bona acollida com el Cementeri, perquè per ara s’ha de dir que sí que hem constatat un bon ressò” conclou Llopis.

Comparteix

Icona de pantalla completa