Diari La Veu del País Valencià
Almassora contracta 26 treballadors després de la pujada salarial
La Mesa per l’Ocupació d’Almassora s’ha reunit aquest migdia per a acordar la contractació dels 26 treballadors, dos més que en 2016, que es beneficiaran de la primera pujada salarial en cinc anys. La memòria del Pla d’Ocupació Municipal fa referència a la necessitat de comptar amb personal per a “tasques de suport en reparació, neteja i manteniment de vies i edificis públics, així com en altres serveis municipals” com l’organització de les festes de la localitat. L’horari de treball serà de 37,5 hores setmanals.

En aquesta ocasió, el salari brut a aplicar als peons, ordenances, telefonistes i subalterns serà de 1.099,31 euros bruts mensuals, mentre que els oficials de primera ingressaran 1.221,28 euros després de l’aprovació del ple de febrer d’aquest increment salarial. “Aquesta circumstància no es donava des de març de 2012, quan el ple va fixar en 900 euros la retribució per tots els conceptes”, ha destacat el regidor d’Ocupació, Santiago Agustí, “xifra que considerem que no s’ajustava als serveis prestats per aquests treballadors”.

Els únics requisits dels aspirants són estar en situació de desocupació i no haver sigut seleccionats en aquest programa en els tres últims anys. Agustí ha destacat que vuit de les 26 places oferides es reservaran a menors de 30 anys. A més, la junta de baremació tindrà en compte la situació socioeconòmica de la persona demandant d’ocupació, de manera que puntuaran les càrregues familiars, la discapacitat igual o superior al 33% i l’antiguitat per desocupació.

El procés de selecció inclou també l’entrevista personal a cada aspirant en la qual es valorarà la idoneïtat al lloc de treball oferit, així com altres situacions que no hagen sigut tingudes en compte en els punts anteriors. Els aspirants que no siguen seleccionats per a la contractació inicial constituiran una borsa de treball segons la puntuació obtinguda que estarà en vigor fins al 31 de desembre. En cas d’acudir a aquesta borsa per necessitats de servei, l’Ajuntament d’Almassora mantindrà la proporció de joves contractats.

La previsió del departament d’Ocupació és destinar 11 treballadors al Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML), dos empleats a neteja de solars, altres dos a serveis agrícoles i idèntic nombre per a la biblioteca de la platja, la neteja del districte marítim i el Centre de Formació. Per la seua banda, el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC), l’Ateneu Jove, els Serveis Socials, la residència de la tercera edat i el Museu Municipal també comptaran amb els serveis d’un beneficiari en cada departament.

Comparteix

Icona de pantalla completa