Diari La Veu del País Valencià
Almassora obrí uns 180 expedients en 2016 per a la neteja de solars abandonats
El departament d’Urbanisme d’Almassora va obrir 181 expedients en 2016 per a exigir la neteja de solars abandonats per molèsties al veïnat. La persecució d’aquesta problemàtica continua enguany amb 10 ordres d’execució de neteja emeses entre els passats mesos de gener i febrer.

La regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha lamentat les dificultats que ha de superar el seu departament per a reclamar la neteja en determinats casos com la fallida d’empreses propietàries dels terrenys o si la titularitat de les parcel·les depèn d’entitats bancàries. Obrir l’expedient, notificar la reclamació, concedir els terminis que estableix la normativa i reiterar la sol·licitud en cas que l’afectat no atén les pretensions municipals dilaten el procés.

Així, dels 181 expedients oberts l’any passat, el departament va resoldre quasi un centenar. La resta continuen en tramitació per a atendre les peticions veïnals i aquelles que descobreix la inspecció d’ofici. En aquest sentit, Martinavarro ha recordat que des de l’estiu del 2015, any en què es van tramitar 108 expedients, funciona el servei exclusiu de revisió de solars, que anteriorment compartia amb la inspecció d’obres, un fet que ralentia el procés.

“Encara així som conscients que són molts els terrenys que necessiten intervenció per a garantir la salubritat i la higiene desitjades. Per açò, sol·licitem la col·laboració ciutadana per a detectar aqueixos punts i poder actuar”, ha assenyalat l’edil. Encara que la major part es concentra en polígons i zones sense desenvolupament urbanístic, algunes parcel·les abandonades estan situades en el casc urbà.

Els veïns poden tramitar la sol·licitud de revisió de forma presencial en el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) o utilitzar les noves tecnologies sense necessitat de desplaçar-se fins a l’Ajuntament. Poden fer-ho a través de l’apartat Incidències via pública de la web municipal o mitjançant l’aplicació Almassora per a mòbils. Els qui opten per la via digital poden realitzar un seguiment del procés a través de la informació que els va actualitzant la gestora del servei.

“Ens agradaria que aquest procediment fóra més ràpid per a atallar les molèsties que pateixen els veïns i millorar també la imatge de la ciutat, però la tramitació ens obliga a seguir uns passos que porten aparellats els seus propis terminis”, ha assenyalat. L’edil ha apel·lat a la responsabilitat dels propietaris dels solars per a minimitzar aquest problema que obliga a destinar recursos municipals i minva la qualitat de vida dels afectats.

Comparteix

Icona de pantalla completa