Diari La Veu del País Valencià
Almassora promou el ‘Valencià per la igualtat’
L’Agència de Promoció del Valencià (Aviva) de l’Ajuntament d’Almassora promociona l’ús d’un llenguatge igualitari i no sexista a través de la campanya ‘Valencià per la igualtat’. La iniciativa està acompanyada d’un decàleg de recomanacions per a substituir les formes que habitualment s’empren per expressions inclusives.

La regidora de Normalització Lingüística, Diana Belliure, i la d’Igualtat, Merche Galí, han presentat aquest manual d’usos, que figurarà exposat en fins a 50 punts del municipi. El consistori distribuirà, a més 500, fullets amb els consells “per a prendre consciència del fet que la forma de comunicar-nos pot ser discriminatòria cap al col·lectiu de les dones i oferir una sèrie de recursos per a evitar que fem un ús sexista del llenguatge, tant oral com escrit”, ha assegurat Belliure.

L’edil ha destacat que els materials seran distribuïts pels espais públics del municipi i centres educatius, a més de quedar a la disposició dels ciutadans o entitats que desitgen utilitzar-los a títol personal o per a activitats relacionades. Per la seua banda, la regidora d’Igualtat, Merche Galí, ha recordat que “les administracions públiques hem de ser les primeres a donar exemple, vetlar per la igualtat d’oportunitats i per a combatre qualsevol discriminació cap a les dones”.

Actualment 28 Ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana participen en ‘Valencià per la igualtat’, per la qual cosa les administracions impulsores de la iniciativa, la Conselleria d’Educació i Cultura i la Diputació de València, porten impresos prop de 12.000 fullets i 1.400 cartelles amb el decàleg de recomanacions.

Durant la presentació de la campanya, Galí ha convidat el veïnat a participar en els actes de la ‘Setmana de la Dóna’ que van començar divendres passat 3 de març. Avui dilluns, a les 22.00 hores, se celebrarà la trobada dels membres de la ‘Tertúlia del Portal’ amb l’exposició de ‘Veus de dóna en el teatre i l’òpera’. Demà a les 11.00 hores tindrà lloc la classe de ioga en la plaça Pere Cornell i, a través de la Regidoria de Serveis Socials, Creu Roja Almassora oferirà la xarrada sobre violència de gènere ‘No em vulgues tant, vulgues-me millor’ a les 17.00 en l’aula de formació de la casa consistorial.

Comparteix

Icona de pantalla completa