Diari La Veu del País Valencià
Almassora se servirà del seu patrimoni natural i històric per a atraure turisme familiar
L’Ajuntament d’Almassora donarà a conèixer aquesta vesprada el seu full de ruta en matèria turística per als pròxims anys a través de les mesures que marca el Pla Estratègic de Turisme. L’informe estableix una sèrie d’actuacions anuals per a millorar i promocionar espais naturals com Les Goles, el paratge del riu Millars o la platja del municipi, així com tots els elements de patrimoni històric existents a la Vila i al jaciment del Torrelló del Boverot, amb l’objectiu de dissenyar un producte atractiu per a atraure turisme familiar.

Així ho posaran de manifest l’alcaldessa, Susanna Nicolau i la regidora de Turisme i Patrimoni, Amaya Gómez durant la presentació del pla que tindrà lloc aquesta vesprada. A l’acte assistirà el director territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Adolf Sanmartín, i els veïns i empresaris del municipi que han participat activament en l’elaboració de l’estratègia.

“Aquest és un pla viu, obert a les aportacions que tots els agents implicats en el creixement turístic d’Almassora puguen realitzar”, ha assegurat la primera edil. Nicolau ha destacat que “els primers beneficiats de totes les actuacions que duguem a terme seran els mateixo ciutadans, ja que podran gaudir de les noves instal·lacion que creem i tindran al seu abast nova oportunitats laborals gràcies a la consolidació del sector”.

Per la seua banda, l’edil delegada de Turisme i Patrimoni ha posat de manifest el “gran potencial que el nostre municipi té des del punt de vista del turisme familiar vinculat a la naturalesa ja que el fet que no siga un àrea massificada ofereix un atractiu addicional” i ha afegit que “el paper del nostre patrimoni històric i cultural i de les festes patronals i tradicionals és fonamental en de la configuració de l’oferta turística”. Per a Gómez, la clau de l’èxit està a “donar una atenció de qualitat als visitants, motiu pel qual volem oferir formació específica als empresaris del municipi, conscienciar sobre les oportunitats que ofereix aquest mercat i mantenir-los informats sobre les noves tendències”.

En aquest sentit, un dels objectius fonamentals del Pla Estratègic de Turisme d’Almassora és la creació d’una Comissió de Seguiment del Pla en la qual participaran empresaris, associacions, tècnics municipals i responsables polítics. La comissió marcarà els objectius de cada exercici i, a mitjan any, valorarà el compliment dels mateix. La Regidoria de Turisme afavorirà l’associacionisme empresarial i reestructurarà l’organigrama del departament.

Respecte a les actuacions previstes a peu de carrer, tal com va anunciar Gómez fa unes setmanes, el consistori engegarà un pla integral de senyalització turística. Encara que inicialment se centraran en edificis de la Vila, l’objectiu és que puga estendre’s a altres àrea de rellevància per al sector.

Nicolau i Gómez han agraït la col·laboració inestimable prestada per veïns, comerciants, artesans i hostalers locals en l’elaboració de l’informe previ i la seua predisposició a seguir treballant braç a braç amb el consistori. Alcaldessa i regidora han destacat la participació del Patronat de Turisme de la Diputació de Castelló en el cofinançament del pla i el suport mostrat per l’Agència Valenciana de Turisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa