Diari La Veu del País Valencià
Almassora assegurarà el projecte del trinquet
Almassora assegurarà el projecte del trinquet amb una injecció de 520.000 euros

Aquesta quantitat se sumarà als 80.000 euros previstos en el capítol d’inversions del pressupost municipal

L’àrees d’assumptes econòmics de l’Ajuntament d’Almassora ultimen la liquidació de l’exercici pressupostari de 2016. Entre els projectes que l’equip de govern pretén traure endavant amb els romanents de l’any anterior destaquen els 520.000 euros que seran destinats a la construcció del trinquet municipal.

Amb aquesta quantitat, el consistori assegura l’execució de més de la meitat de les obres en aquest exercici posat que, a més d’aquests fons, l’equip de govern ja va reservar altres 80.000 euros del capítol d’inversions per al trinquet municipal.

Segons aquestes xifres, el projecte, valorat en 900.000 euros, serà finançat al 67% en aquest exercici i el consistori sufragarà el 33% restant amb fons del pressupost de 2018.

Tal com ha avançat l’edil d’Hisenda, Roger Beltrán, “destinarem una part important dels romanents a finalitzar projectes ja començats o que van quedar pendents d’execució el passat any, com el del trinquet, la renovació de l’enllumenat de la Vila i dels polígons industrials, les obres del carrer Sant Jaime o la instal·lació del pantalles acústiques en el terrat de la casa consistorial per a reduir els sorolls dels aparells de refrigeració”.

Per la seua banda, l’edil d’Esports, Xavier Trenco, ha assegurat que “aquest esforç econòmic del consistori servirà per garantir la materialització d’un projecte que Almassora porta ja massa anys esperant i, per tant, és la millor de les notícies que els afeccionats a la pilota valenciana i el món de l’esport local podrien rebre”. L’edil ha recordat que “el desemborsament pot ser una miqueta menor si la Diputació de Castelló contribueix durant aquest exercici a sufragar l’obres, un compromís que va adquirir amb nosaltres fa mesos”.

Cal recordar que el projecte del trinquet municipal d’Almassora suposarà la construcció d’un edifici de tres altures, de línies simples i amb algunes superfície de vidre. Estarà integrat en el complex esportiu de Boqueres, gràcies al qual l’Ajuntament estalviarà costos en serveis bàsics com la neteja o la conselleria, i situat al costat del CEIP Errando Vilar, els alumnes del qual utilitzaran l’espai per a activitats esportives. Segons arreplega l’avantprojecte, la instal·lació tindrà 1.247,91 metres quadrats de superfície construïda, una ‘canxa’ de 55 metres de longitud i el cos horitzontal fins ‘l’escala’ serà de 6,5 metres.

Les obres van començar en 2016, quan el consistori va derrocar les antigues construccions sobre les quals se situarà el trinquet municipal. En la mateixa fase, el consistori va construir un accés directe des del centre educatiu i l’equip d’Urbanisme va realitzar els estudis del sòl necessaris per començar a treballar en l’elaboració del projecte. El Club Pilotari d’Almassora i la Federació de Pilota Valenciana han assessorat els tècnics municipals durant el procés.

Comparteix

Icona de pantalla completa